İsmail ŞAMLI


2.AMATÖR KÜME NASIL BİTECEK

   Kayseri 2. Amatör Küme kura çekiminde ligin uzun bir periyod olduğu ve bu uzun maratonun hızlı şekilde bitirilmeye çalışılacağı dile getirilirken, lig esnasında olacak resmi tatillerde de maç oynatılacağı ve ligin bayramdan önce bitirileceği söylenmişti. 


   Kayseri 2. Amatör Küme kura çekiminde ligin uzun bir periyod olduğu ve bu uzun periyodun hızlı şekilde bitirilmeye çalışılacağı dile getirilirken, lig esnasında olacak resmi tatillerde de maç oynatılacağı ve ligin bayramdan önce bitirileceği söylenmişti.  Şimdi soruyorum; resmi tatilde maç oynatacak olanlar  daha lig başlamadan iki hafta hava koşullarından erteleyenler değil mi?

   Ligin başlaması zaten iki hafta gecikti, ligin başlamasını geciktiren futbolu yönetenler takımlara iyi gözükmek ve ligin aksadığını belli etmemek için transfer ve tescil sürecini de bir hafta uzattı. Takımlar biten üst liglerden oyuncu aldı yada dışarıdan içeriden bir şekilde takımlarını güçlendirdi ama daha ilk dört haftayı bitirdik ama son dört haftayı görebilecek miyiz?

   Ligin son dört haftası karanlık gözüküyor bu hafta oynanacak U-19 maçlarının ardından okulların da tatil olması ile hafta içi de bir hafta daha oynatılacak olan U-19 gibi mi yapılacak. Burası süper lig değil burada futbol oynayan takımın yöneticisi antrenörü ve oyuncusu sadece burada futbol oynamıyor kendi işi var belki de bir fabrikada çalışıyor bu insanlar aktivite olsun diye spordan uzaklaşmamak için bu takımlarda oynayan kişiler.  2. Amatörde hafta içine maç mı koyacaksınız da bu ligleri belirttiğiniz tarihte bitireceksiniz. Hafta içi koyduğunuz maça yeterli oyuncu sayısı ile katılamayan takımları hükmen mağlup mu sayacaksınız?

   Ligi zaten geç başlatma durumunda kaldınız peki şimdi sahalarda oyuncuların giyineceği odalarda, hakemlerin hazırlanacağı odalarda herhangi bir dezenfekte işlemi söz konusu değilken bu oyuncuları nasıl oraya çağıracaksınız. Ülke olarak bu virüs karşısında ilk kaybımızı verdik ülke olarak çok üzgünüz fakat ASKF olarak tedbirimizi ne zaman artıracağız sahalardan bir canımız bir kardeşimiz bir abimiz orada korumasız ortamda hastalanana kadar devam mı edeceğiz?

   Ligler zaten sıkıştı, buradaki sporculara haftada iki maç oynayacaksın diyemezsiniz bir an önce önlemleri arttırarak almalıyız. Seyircisiz oynama kararı ile amatör spor müsabakalarında önlem alamazsınız oraya gelecek insanları polis zoruyla tutamazsınız ki zaten tutamadınız. Tribünler bomboş fakat bütün herkes bir yerde maç izliyor.

   Bu lig böyle yetişmez bu lig böyle bitmez. Sahalara yağan karın temizlemediği için iptal edilen maçlar soyunma odasının, hakem odasının ve gerekli yerlerin corona virüs tehdidinden temizlemediği için iptal edilmeli. Yaş ayrımı yapmıyorum ki bu virüs de bulaşırken yaş ayrımı yapmıyor. Şuan için yaşlılarda ve kronik rahatsızlığı olan kişilerde daha büyük risk teşkil ediyor ki amatör spor camiasının içerisinde yaşlı ve kronik rahatsızlığı olan kişilerden birinin başına bir şey gelince mi önlem alacaksınız. Sahada o şartlarda futbol oynayan bir sporcunun taşıyıcı olmadığı yada sahadan eve gidince evde ailesine bulaştırmayacağı garantisi yok.

   Bu lig böyle bitmez yaa önlemler, tedbirler sıkılaştırılsın ve arttırılsın ya da....