Burak ÇELİKTAŞ


25.hafta liderliği

Son 24 sezonun 19´unda 25.haftayı lider bitiren takımlar şampiyon olmuşlar. Seken 5 sezonun 3´ünde Galatasaray, 2sinde Beşiktaş şampiyon olmuş.


Son 24 sezonun 19´unda 25.haftayı lider bitiren takımlar şampiyon olmuşlar. Seken 5 sezonun 3´ünde Galatasaray, 2sinde Beşiktaş şampiyon olmuş. Bu sene kritik 25.haftayı Galatasaray 53 puanla lider, takipçileri Beşiktaş ve Başakşehir 50 puan, Fenerbahçe 47 puan ve Kayserispor 41 puanla kapattı. Önümüzdeki hafta milli maç arası öncesi ilk 4 sıradaki takımlar kendi aralarında 3. Ve 4. Nün ev sahipliğinde karşılaşacaklar. Kartlar yeniden dağıtılabileceği gibi yarış 2 takıma da düşebilir.

Bu hafta müthiş bir sürprizle başladı. Mesut Bakkal´ın gelişiyle galibiyeti hatırlayan Alanyaspor, iç sahada Karabükspor´dan sonra en kötü takım olsa da iki hafta üstüste oynayacağı iç saha maçlarının ilkinde şampiyonluğun favorilerinden Başakşehir´i 4-1 yendi. Mesut Bakkal bu sene Gençlerbirliği ile Beşiktaş ve Başakşehir´i de yenmişti. Başakşehir ise bu sene ilk kez 4 gol yedi ve sadece 3puanı değil prestiji ve güveni kaybetti. Haftaya içeride oynayacakları Beşiktaş maçında da Fenerbahçe maçı gibi Emre Belözoğlu ve Epureanu´dan yoksun çıkacak.

Cumartesi´nin ilk maçında ligin 2 iyi takımı Sivasspor ile Kasımpaşa 2-2 berabere kaldılar. Sivasspor içeride 6 maçtır yenilmiyor ve Avrupa kupaları iddiasını devam ettiriyor. Kasımpaşa ise küme düşme hattından uzak kalmaya çalışıyor.

Osmanlıspor ise Bursaspor karşısında çok kritik bir galibiyet aldı. Hem Bursaspor´u küme düşmeme mücadelesine ortak etti. Hem üst gruba yaklaştı. Osmanlıspor 3 maçtır yenilmiyor ve haftaya Karabükspor maçında bir sıçrama daha yaşayabilir. Bursaspor ise korkulu rüya görmeye başladı ve küme düşme hattıyla arasında sadece 6 puan kaldı. Son 9 hafta zor görecek gibi duruyor.

Başakşehir´in kaybettiği Osmanlıspor´un kazandığı haftada Beşiktaş ile Gençlerbirliği çok kritik maç yaptılar. Beşiktaş, iyi oynadığı ama zorlandığı maçta 2018 ?deki golcüsü Talisca ile maçı 1-0 kazandı ve 7.haftadan sonra ilk kez 2.liğe yükseldi. Beşiktaş bu sene içeride hiç yenilmedi, ligde 8 maçtır yenilmiyor ve 3maçtır kazanıyor. Haftaya Başakşehir´i yenerlerse hem ikili averajı alacaklar, hem rakiplerinin 3 puan önünde olacaklar. Kalan 9 maçlarının sadece 4ü deplasman ve sadece 2si İstanbul dışında. Gençlerbirliği ise 2 maçtır kaybediyor ve alt sıralara yaklaştı. Son haftaya kadar mücadele edecekler gibi duruyor.

Pazar günü ise Kayserispor, Karabükspor´a karşı zorlansa da kazandı ve inişli çıkışlı grafik sergilerken 5.liğini sürdürdü ve üst gruptan da kopmadı. Karabükspor ise alt lige hazırlanıyor gibi gözüküyor. Kayserispor´da Kravets 2 golle yıldızlaşırken Karabükspor ise maçın sonunda 10 kişi kaldı.

Antalyaspor karşısında 2-1 kazanan Göztepe, içerideki yenilmezlik serisini 6 maça çıkardı ve Avrupa kupaları yarışını sürdürdü. Antalyaspor´u ise ateşe attılar. Antalyaspor 2 maçtır kaybedip 3 maçtır kazanamıyor ve zayıflayan kadrosuyla küme düşme hattına gidiyor gözüküyor.

Fenerbahçe 2 maçlık mağlubiyet serisi ardından devam-tamam maçında kötü başladığı maça tartışılan kalecisi Volkan Demirel´in kurtarışlarıyla tutundu ve maçı 2-0 kazandı. Haftaya Galatasaray maçını kazanırlarsa son 8 haftaya liderin sadece 3 puan gerisinde girecekler. Galatasaray´ın Beşiktaş ve Başakşehir ile oynayacağı düşünülünce yeniden ciddi şampiyonluk adayı olabilirler. 2 maçlık galibiyet, 4 maçlık yenilmezlik serisi biten Yeni Malatyaspor, iddiasız devam edecek gibi duruyor. Yeni Malatyaspor´un bu sene içeride Beşiktaş ile berabere kaldığını ve Trabzonspor ve Galatasaray´ı yendiğini hatırlatmak gerekir.

Evinde hiç yenilmeyen Galatasaray, iyi kadrosuna başarılı hoca Sergen Yalçın´ı da ekleyen Konyaspor´a 2.dakikada yediği gol sonrası ciddi yenilme korkusu yaşadı. İlk yarıda penaltı da kaçırdığı maçı Sinan Gümüş´ün 1 gol 1 asisti ile kazanmayı bildi ve liderliğini puan farkı ile sürdürdü. Son 9 haftada 3-4 puan kaybetme lüksü gözüken Galatasaray´ın derbi performansı merakla bekleniyor. Konyaspor ise 17.sırada ve 21 puanda. Geçen senenin kupa şampiyonu ve bu seneki Avrupa temsilcimiz Konyaspor son maça kadar iyi kadrosu ile yarışın içinde olacaktır.

Haftanın son maçında Trabzonspor, 2.yarıda en çok gol attığı maçta deplasmanda Akhisarspor´u 3-1 yendi ve ilk yarıdaki 1-6´lık mağlubiyetin rövanşını almış oldu. Rakibinin 3 maçlık galibiyet serisini sonlandıran Trabzonspor, rakibinin kendisi ile puanları eşitlemesine izin vermemiş oldu. Küme düşme hattından uzaklaşan Akhisarspor ise Avrupa kupaları hedefi koyabilmek için çıktığı maçtan istediği sonucu alamadı. Özellikle kalan iç saha maçları zor olan Akhisarspor´un üst sıralara tırmanması zor gözüküyor.