Mehmet KETENCİOĞLU


25 ARALIK'TA MALATYA KESİN DÜŞER DEMİŞTİM. 

Süper Lig  Ahmet Çalık Sezonu 26. Hafta sonunda Yukatel Kayserispor’umuz kendi sahasında 3 puan alarak kendi sahasında 11. Haftadan beri hiç bir takıma yenilmedi.


25 ARALIK'TA MALATYA KESİN DÜŞER DEMİŞTİM. YENİ İDDİAMI LÜTFEN BİR KENARA NOT EDİN!

Süper Lig  Ahmet Çalık Sezonu 26. Hafta sonunda Yukatel Kayserispor’umuz kendi sahasında 3 puan alarak kendi sahasında 11. Haftadan beri hiç bir takıma yenilmedi. Kadir Has Stadı’nda aslan kesilen Yukatel Kayserispor’umuz 11. Hafta ve 26. Hafta arasında kendi sahasında oynadığı 9 lig maçında  7 galibiyet, 2 beraberlik alarak rakiplerinin korkulu rüyası oldu. Şimdi bunu okuyan ama Kayserispor taraftarını detaylı bilmeyen okurlarımız  "Demek ki çok ateşli ve kalabalık bir taraftar grubu var" diyecek ama maalesef gerçek öyle değil. Mustafa Duman kardeşimden aldığım bilgilere göre iç saha maçlarımızda Son maç hariç topu topu 3 bin 230 kişi ortalama taraftara oynayan Kayserisporumuzun vefakâr taraftar grubu kapalı kale olmasaydı neredeyse boş tribüne oynayacaktı takım. Son maçta 1 bardak çay parasına çekilince bilet parası tribünlerin yarısı doldu Allah' tan.. Takım iyi gitmezken uzaktan gazel okuyan sahte Kayserispor taraftarları bilet fiyatları 4 liraya düşünce gelmeye başladı. Olaya sosyolojik boyutuyla bakarsak geçim sıkıntısının maalesef insanları spor faaliyetlerinden de uzak hale getirdiğini görürüz. Bu da çok acı ve üzerinde düşünülmesi gereken bir konu. Bu konuyu tartıştığım ve görüşlerine  saygı duyduğum bir kardeşim bu konuda bana itiraz etti. Dedi ki bahsi geçen  kardeşim " Mehmet kardeşim 15 lira bilet parasını veremeyenler pahalı spor kayak için Erciyese gidiyorlar. Bu tezat niye. "Bunu Erciyes’e hâkim bir gazeteci arkadaşım ile konuştum. Aldığım cevaba göre otellerde kalan herkes Kayseri dışından. Araba plakalarında ise Kayseri diğer vilayetlerden Çok daha azmış Erciyes te. Cevap bu olunca gerçekte ortaya çıkıyor zaten. Büyük Kayseri Gazetesinin 25 Aralık tarihli sayısında köşe yazımda şu başlığı atmış ve futbolun bilirkişisi büyük ve küçüklerimden olumlu ve olumsuz tepkiler almıştım. Neydi o yazım? "MALATYASPOR BANA GÖRE LİGDEN DÜŞECEK, NEDENMİ ? Diyerek sebeplerini tek tek sıralayarak yazmıştım. Gidişat Malatyaspor’un bu ligde kalmasını mümkün göstermiyor. Maddi problemler aşılamıyor bir türlü kayısının başkenti Malatya’da. Futbolcular antrenmana çıkmıyor, maç öncesi protesto ediliyor, yönetim futbolcular tarafından. Yani Malatyaspor’un kaburgası kırık vaziyette bu saatten sonra doktorda çare olamaz bence. Allah yardımcıları olsun.

ŞİMDİ DE İDDİA EDİYORUM Kİ TRABZON % 95 ŞAMPİYON OLUR, KONYASPOR 2. BİLE OLAMAYABİLİR, LİGDEN DÜŞECEK DİĞER 2 TAKIM RİZE VE ALTAY OLUR. NEDEN Mİ?

Tekrar ediyorum. Burada yazdığım bilgiler herhangi bir yerden duyum alınarak yazılmamıştır. 44 yıllık tecrübe ve gözlemlerime göre kendi tespit ve yorumlarımdır.  Daha ligin bitimine 12 hafta varken Trabzon şampiyon olur diyorum sebebine gelince 24. Haftaya 1 maç eksiğiyle  48 puanla giren Konyaspor’un, Trabzonspor ile puan farkı 9’du. 25. Hafta var mısın, yok musun denecek maçta Trabzonspor’a mağlup olunca  şampiyonluk hedefi ortadan kayboldu bence. Nitekim o kaybedilen hava ile 26. Hafta maçında Kasımpaşa karşısında 1 puanı 90+ 10 da penaltıdan gelen gol ile kurtardılar. Kalan 12 maçta puan farkı 11. Bu farkın kapanmasına Trabzonspor izin vermez. Kaldı ki şampiyonluk hedefinden uzakta kalan Konyaspor’un lig ikinciliğini kaybetmesi de mümkün. Şöyle ki Konyaspor’un önünde ilk 3 iddiası olan takımlarla maçı var. Alanyaspor, Galatasaray, Yukatel Kayserispor ve Fenerbahçe maçlarını üst üste  oynayacak olması da ayrı bir problem. Ligin 2. Yarısı 07 Ocak’ta oynanmaya başladı. O tarihten bugüne kadar 7 maç oynayan Rizespor sadece 6 puan alabildi. Yine aynı şekilde  7 maç oynayan Altay ise 4 puan alabildi. Şimdi gerçekleri göz önüne koyarak konuşalım. Devre arasında istenilen transferleri yapamayan 2 takım 7 maçta 4 veya 6 puan alabiliyorsa kalan 12 maçta hangi kadroyla bunu tersine çevirip de ligde kalacak. Üstelik Altay son şansını kullanarak genç bir hocayı Serkan Özbalta’yı göreve getirdi ama şunu bilemedi. Alttan kurtulmak için kurt hocalara ihtiyaç olur her zaman. Geçmişe göz atarsak genelde kurt hocalar takımlarını kurtarmışlar. Gelelim Rizespor’a. Rizespor başkanı takımının ligden düşeceğine inandığı için son 5 haftadır sağa sola sallıyor. Rizespor’u bıraktı Hikmet Karaman ile uğraşıyor. Beşiktaş başkanına çatıyor. Geçmişteki futbolcuları için "Ne dediği belli olmayan" kişiler ifadesini kullanıyor. Aynı Malatyaspor başkanının çaresizliği içinde kendisi de kıvranıyor. Şimdi "Baş yok, kıç yok" olan 2 takımın ligde kalması bana göre mucizelere bağlı. Düşecek 4. Takım kim olur diyenlere cevabım. Son 2 haftaya kadar kıyasıya mücadele devam eder.   Yukatel Kayserispora gerçekten gönül veren 12. Oyuncu taraftara ve  Berna başkana, Hikmet Karaman ve emeği geçen bütün teknik heyete ve özellikle futbolcu kardeşlerimize bu güzel manzara için teşekkürler. Ama şu biline ki kalan 12 maç ta ilk on hedefi ilk beşe de dönebilir, Allah korusun rehavet halinde son 15 e de kalabilir. Sonuna kadar ciddiyet...