Furya DERNEĞİ


2019'un da Furyası 'Sevgi' olabilir

Yılın son günlerinde adet haline geldiği üzere, geride bırakılan yılın muhasebesi yapılır.


Yılın son günlerinde adet haline geldiği üzere, geride bırakılan yılın muhasebesi yapılır. Böylece geride bırakılan yılda yapmak istediklerimiz ile yaptıklarımız karşılaştırılır. Yıl içerisinde elde ettiğimiz tecrübe, deneyim ve çıkardığımız dersler doğrultusunda daha güzel bir yıl temennileri ile de yıl tamamlanır.  Bizde 2019 yılının bitmesine sayılı günler kala ikinci yılını tamamlayan Furya derneği için böyle bir muhasebe yapalım.

Furya Derneği en önemli faaliyet alanı yaşama dair farkındalık oluşturmak olan dolayısıyla sosyal alanların ve sosyal çevrenin daha yaşanılabilir hale gelmesini hedefleyen gönüllülerin oluşturduğu bir çatı olarak görülebilir. Bu çatı altında Furya Derneği, farklı ölçekte ve farklı alanlarda birçok faaliyet gerçekleştirmiştir. Bu faaliyetler kapsamında bilinçli bireylerin yetişmesi, yaşamın bir gereği olarak insan-çevre-hayvan arasındaki güçlü bağların hatırlatılması ve farklılıkların aslında en büyük zenginlik kaynağımız olduğu düşüncesiyle hareket edilmektedir.

Sokak hayvanları için yapılan mama furyalarının, daha yeşil bir dünya için ağaç furyalarının ve ihtiyaç sahiplerinin sesi olmak adına yardım furyalarının arkasında aslında yaşam farkında olmaktır diyen gönüllülerin “sevgi furyası” vardır.  Seminerler, eğitimler ve kocaman yürekli festivaller bu sevgi furyası ile birlikte hareket edebilmenin ortaya çıkardığı pozitif enerji ve emek neticesinde ortaya çıkmıştır. Sosyal sorumluluk, iyilik ve farkındalık yaratma adına yapılan birçok proje bazen insanların bugünü, bazen de gelecek nesiller göz önüne alacak şekilde değerlendirilmiştir. Yıl boyunca faydalı işler yapmayı, gelişmeyi ve geliştirmeyi çok sevdik, çok severek yaptık. Daha kapsamlı ve daha güzellerini de yapabileceğimize inanıyoruz.

Bunun için diyoruz ki bu furyaya katılanlar, katkı vermek isteyenler arttıkça daha güzel ve daha faydalı işler ortaya çıkacaktır. O halde yeni yılı bu temenniler ile selamlayalım. Yeni yıl ülkemize ve toplumumuza huzur, mutluluk ve refah getirsin.