Burak ÇELİKTAŞ


2017-2018 Sezonu 20.Hafta

Şubat ayının ilk haftasında oynanan 20. Hafta maçlarına Ocak dönemi transferleri ve sakatlıklar damga vurdu.


Şubat ayının ilk haftasında oynanan 20. Hafta maçlarına Ocak dönemi transferleri ve sakatlıklar damga vurdu. Genellikle devre arası transferlerinin işe yaramadığı ve iyi oyuncu bulunamayacağı düşünülür. Bir de bunun üstüne finansal fair play kuralları da eklenince özellikle iyi gittiğini düşünen takımlar çok transfer yapmazken kötü gidenler son hamlelerini yaptılar. Kadro genişliği yaratamayan takımların sakatlık problemi de eklenince ligde durumlar değişmeye başladı. Bu düşünce ile haftaya ilk 4 sırada giren takımların hiçbiri kazanamazken, son 3 sıranın 2 galibiyet 1 beraberlik aldığını gördük.

Haftanın ilk maçına çıkan Beşiktaş 9 maçtır üstüste yendiği ve Bursa´da oynadığı son 4 maçta gol yemeden yendiği Bursaspor´a konuk oldu. Ligde 2 maçtır kazanan Beşiktaş, 5 maçtır kazanamayan rakibi karşısında açık ara favoriydi. Bursaspor ise bu sezon içeride Başakşehir, Galatasaray ve Fenerbahçe´ye içeride kaybetmiş ve şeytanın bacağını kırmak istiyordu. Beşiktaş cezalı Babel ve sakat Tosic ile Atiba´yı aradığı maçta yeni transferlerle güçlenen Bursaspor´a karşı öne geçse de ilk yarıda 2 gole engel olamadı. İlk golü kendi kalesine atan Negredo, uzatma anlarında attığı golle takımının 1 puanı kurtarmasını sağladı.

Ligin son sırasında ve 11 maçtır kazanamayan Karabükspor ise transfer dönemi sonrası ilk maçında kendi sahasında Alanyaspor´u 1-0 yenmeyi başardı. Mevcut durumları ve fikstürlerine bakıldığında küme düşme ihtimali en yüksek takım Karabükspor, 2. Takım ise Alanyaspor gibi gözüküyor. Karabükspor taraftarı stadı dolduramasa da oyuncular henüz ligi bırakmadıklarını mücadeleleriye gösterdiler. En önemli oyuncusu Wagner Love´ın yeri Alanyaspor için kolayca dolmayacak gibi gözüküyor.
Son 3 sıradaki takımlardan Antalyaspor ise verim alamadığı Etoo ve Nasri´yi kaybettiği transfer sezonu sonrası içeride çok kritik maçta 4 maçtır kaybetmeyen Yeni Malatyaspor´u güzel oyunla 3-1 yenerek nefes aldı.
Cumartesi akşamı ise Fenerbahçe, kendi sahasında 6 maçtır yenilmeyen Gençlerbirliği´ni konuk ediyordu. Negredo gibi Dirar´ın da her iki kaleye gol attığı maçta taraftarından istediği desteği göremeyen Fenerbahçe, hakem kararlarının ve Aykut Kocaman´ın da tartışıldığı maçta 1-0´dan 2-1´e maçı getirse de 2-2´e engel olamayarak üstüste 2 maçta berabere kalmış oldu. Kazansa haftaya Başakşehir´i geçmek, hatta lider olmak hedefi ile gidebilecekken şimdi yenildiğinde 8 puan geriye düşmüş olacak. Aykut Kocaman´ın dediği gibi Fenerbahçe´nin tek şansı Başakşehir ve Fenerbahçe deplasmanlarını kazanmak olacak.
Haftaya 1 puan farkla giren Kasımpaşa ile Akhisarspor´un maçında Kemal Özdeş ile devam kararı alan Kasımpaşa küme düşmeme mücadelesinde rakibi Akhisarspor´u 2-0´lık net skorla yendi. Kasımpaşa ikili averajda da rakibini geçerken Akhisarspor´un kazanamama serisi 12 maça çıktı. Karabükspor ve Alanyaspor´dan sonra 3.düşme adayım Akhisarspor.
İç sahanın iyi takımlarından Osmanlıspor ile dış sahanın iyi takımlardan Kayserispor´un maçında ilk 7´deki takımlardan kazanabilen tek takım Kayserispor 1-0 kazandı ve üst gruba yaklaştı. Kupada Akhisarspor-Kayserispor galibi dışında favori 3 takımın da ligde ilk 4´te olduğunu düşündüğümüzde lig 5.sinin de Avrupa kupalarına gitme ihtimali yüksek. Kupada da devam eden Kayserispor´un bu güzel seneyi Avrupa kupaları ile taçlandırması gerekiyor. Deplasmanda sadece 1 puan alabilmiş Osmanlıspor ise kalan maçlarda 8 kez deplasmana giderken 3 kez de Başakşehir, Beşiktaş ve Trabzonspor gibi takımları ağırlayacak. Yine de kurtaracaklarına inanıyorum.
Kazanamama serisini 5 maça çıkaran Konyaspor lider Başakşehir´den 1 puanı uzatma dakikalarında kurtardı, galibiyeti de son saniyelerde Orkan Çınar´ın direkten dönen topu ile kaybetti. Trabzonspor maçında son dakikadaki frikik golüyle takımına beraberliği getiren Orkan bu kez direkten döndü. Konyaspor hafta içinde de kupada Galatasaray ile son dakika golüyle beraberliği sağlamıştı. Ligde 17. Sırada bulunan Konyaspor, taraftarından da iyi destek görüyor ve transferlerle de güçlendi, puanları toplamaya başlayacaktır. 4 maç aradan sonra puan kaybeden Başakşehir ise haftaya Fenerbahçe maçına yıldızı ve kaptanı Emre Belözoğlu´ndan yoksun çıkacak. Bu hafta liderliği kaybetme korkusu yaşarken puan farkını 2´e çıkardı. Bakalım gelecek haftayı da lider bitirebilecekler mi?
İçeride Başakşehir ve Beşiktaş´tan sonra Galatasaray´ı da yenen Sivasspor üst sıralara tırmanırken Galatasaray deplasmanda son 6 maçının 5´ini kaybetmiş oldu. Fatih Terim ile deplasman fobisini yenebileceği düşünen Galatasaray´ın Ndiaye´yi satması ve Fernando´nun sakatlığı kadroyu zayıflatmış gözüküyor. Bu hafta hoca Belhanda ve Selçuk´u da kesince Galatasaray maçta kaleyi bulan şutu açmak için çok bekledi. İlk 6 takım arasında en çok mağlubiyeti olan takım olan Galatasaray ligin en az berabere kalan takımı. Deplasmandaki averajı -3 olan Galatasaray´ın şampiyon olmak için deplasman karnesini düzeltmesi gerekiyor.
Haftanın son maçında Trabzonspor ile Göztepe rakiplerinin puan kaybettiği haftada birbirlerine üstünlük kuramadılar. Trabzonspor yenilmezlik serisini 11 maça çıkardı. Trabzonspor Burak Yılmaz´ın yokluğunda Beto´yu aşamazken Göztepe de Demba Ba ile aradığı golü bulamadı. İki takım da 4 maçtır kazanamıyor.