Burak ÇELİKTAŞ


2017-2018 23.Hafta

Bu hafta ligde rüzgarların değiştiği, serilerin sona erdiği, takımların birbirine yaklaştığı bir hafta oldu.


 

Bu hafta ligde rüzgarların değiştiği, serilerin sona erdiği, takımların birbirine yaklaştığı bir hafta oldu. 1. İle 4. Arasında sadece 3 puan fark var. Fikstür konusunda da Aykut Kocaman haklı. Ligde hiçbir takım 3.günde yeni maç oynamıyor. Pazar oynayan Beşiktaş-Fenerbahçe Perşembe de oynayacaklar, Fenerbahçe lig maçını Pazar oynayacakken Beşiktaş Pazartesi oynayacak. Kupa maçı Çarşamba oynanmalıydı.

Bu haftaya geçen hafta liderliği kaybeden Galatasaray, uzun süredir kazanamayan Bursaspor´u ağırlayarak başladı. Kendi sahasında bu sene sadece 1 maçta puan kaybeden Galatasaray maç içinde gol olan tüm iç saha maçlarını da kazanmış oldu. Bursaspor´un ilk yarıda 10 kişi kalmasıyla Galatasaray için kolay geçen maç 5-0 bitti. Geçen hafta ilk 4 sıradaki takımın averajı aynı hale gelmişti, Galatasaray bu fark ile arayı açmış oldu. Tabii ki puan eşitliklerinde 2li averaja bakıldığını hatırlatmak gerek. Bursaspor´un kazanamama serisi 9 maça çıkmış oldu. Geçen seneki korkulu rüyayı görmemek için bir an önce galibiyeti hatırlamalılar.

12 maçlık kazanamama serisinden sonra üst üste 3.galibiyetini Konyaspor karşısında alan Akhisarspor küme düşme hattının 9 puan üzerine çıkıp küme düşme korkusundan uzaklaştı. Hem geçtiğimiz hafta hem bu hafta kazanan tek takım Akhisarspor. Konyaspor ise iyi oyununu istediği puanlarla süsleyemediği haftalardan sonra bu hafta istediği oyunu hiç oynayamadı. Mehmet Özdilek´in biran önce takımı toparlaması gerekiyor.

Kayserispor bu hafta 3 maçtır yenilmeyen Kasımpaşa´yı kendi sahasında güzel bir maçla yenerek 5.sıradaki konumunu sürdürdü. Liderden 9, 3.den 6 puan gerideki Kayserispor üst sıralar için umudunu koruyor. Kasımpaşa, iç sahadaki iyi performansını dış sahaya yansıtamazken 10 kişi kaldığı maçı kaybetti. Hedefsiz olma yolunda ilerliyorlar.

Alanyaspor kötü gidişe içerideki Trabzonspor maçında da dur diyemedi ve öne geçtiği maçta 1-2 yenierek üst üste 4.mağlubiyetini aldı. Son 11 maçta sadece 1 galibiyetleri var, bu mağlubiyet sonrası Hikmet Karaman ile de yollarını ayırdılar. Form grafikleri ve kadro yapıları onları küme düşme hattının ciddi adayı yapıyor. 2018´deki ilk galibiyetini alan Trabzonspor´da ise Rıza Çalımbay rahat bir nefes aldı.

Yeni Malatyaspor içerideki 3-1´lik Karabükspor galibiyeti ile içerideki yenilmezlik serisini 4 maça, genel yenilmezlik serisini 3 maça çıkardı. Ligin güçlü ve rahat takımı Yeni Malatyaspor da hedefsiz gözüküyor. Deplasmanda 10.kez üstüste yenilen Karabükspor ise ligin dibine demir atmış gözüküyor.

Alt sıraları ilgilendiren kritik maçta Osmanlıspor ile Antalyaspor 0-0 berabere kaldı. Osmanlıspor, kendi sahasında rakibini yenemeyerek ikili averajı da kaybetmiş oldu. Osmanlıspor 6 maçtır kazanamıyor. Kötü deplasman performanslarına ilave olarak zor iç saha maçları da kendilerini bekliyor. Diğer küme düşme adayları da onlar. Antalyaspor ise deplasmanda kritik 1 puan alarak  ciddi avantaj elde etti.

2018´deki ilk galibiyetini alan Göztepe ise bu galibiyeti 3 maç aradan sonra yenilen Sivasspor´a karşı aldı. Avrupa kupaları yarışındaki rakibini alt eden Göztepe ciddi avantaj elde etmiş oldu. Kayserispor ve Trabzonspor ile birlikte bu 4 takım Avrupa kupaları mücadelesi verecekler lig sonuna kadar.

Haftanın maçında Beşiktaş, Bayern Münih mağlubiyetinin etkisiyle eksik oyuncularıyla başladığı maçta moralli Fenerbahçe´ye karşı tutuk başladı. Hakemin ofsaytı yakalayamadığı pozisyon ile öne geçen Fenerbahçe, Hasan Ali´nin yokluğunda İsmail Köybaşı´nın da sakatlanmasıyla iki bekte de orijinal olmayan oyuncularla oynamak durumunda kaldı. Talisca´nın yokluğunda sazı alan Quaresma, Negredo´nun da desteğiyle maça damgasını vurdu. İkinci yarıda etkili oyunuyla Beşiktaş, aldığı 3-1´lik spektekülar galibiyet ile Fenerbahçe ile puanları eşitleyip rakibini geçti. İki takımın da liderle arasındaki puan farkı 3. Beşiktaş, Başakşehir ve Galatasaray deplasmanlarında şampiyonluk yolu arayacak. Fenerbahçe´nin ise kalan en önemli maçı evindeki Galatasaray maçı.

Başakşehir öne geçtiği maçta Gençlerbirliği´nin golüne engel olamayınca yine liderliği kaybetti. İlk yarıda yenildiği Gençlerbirliği´ni kendi evinde de yenememiş oldu. Gençlerbirliği evinde Beşiktaş´a, deplasmanda Fenerbahçe´ye çelme taktıktan sonra Başakşehir´e de 2.kez çelme takmış oldu. Ligde en uzun süredir yenilmeyen takım olan Gençlerbirliği seriyi 10 maça çıkarmış oldu.