Burak ÇELİKTAŞ


2017-2018 22.Hafta

Yaşadığımız haftalarda belirleyici etmen hakem kararları ve gereksiz kartlar olmaya başladı


 

Yaşadığımız haftalarda belirleyici etmen hakem kararları ve gereksiz kartlar olmaya başladı. 2 hafta önce Emre Belözoğlu´nun son dakika kırmızısı geçen hafta Başakşehir´in Fenerbahçe´ye mağlup olup liderliği kaybetmesine, geçen hafta Belhanda´nun son dakika kırmızısı ise liderliği geri almasına neden oldu. Bu hafta da Beşiktaş-Fenerbahçe maçı öncesi Pepe, Talisca ve Hasan Ali Kalırım cezalı duruma düşmüş oldu.

 

Geçen hafta olduğu gibi bu hafta da 1-1´lik beraberlikle başladı. Son 2 senenin şampiyonu Beşiktaş, bitime 12 hafta kala geçen seneki puan kaybına şimdiden ulaştı. Son 6 deplasman maçında sadece 1 galibiyet alan Beşiktaş, kalan 12 maçın 5´ini deplasmanda oynayacak. Rakipleri Trabzonspor, Başakşehir, Akhisar, Galatasaray ve Osmanlıspor. Şampiyonluk için deplasman performansını arttırmaları şart. Son 6 maçta 1 kez kaybeden Konyaspor ise güçlenen kadrosuyla lige tutunmaya devam ediyor. Beşiktaş´ın 2 puandan daha büyük kaybı ise haftaya Fenerbahçe maçında Pepe ve Talisca´dan yoksun olacak olması.

Kendi sahasında iyi performans gösteren Antalyaspor, deplasmanların başarılı takımı Kayserirpsor´u 2-1 mağlup etmeyi başardı. Kupa maçları dahil ikinci yarıda oynadığı 7 maçtan sadece 1 galibiyet alan golcüsü Umut ile beraberliği yakalasa da maçtan puansız ayrıldı. Kayserispror´da hedef yine Avrupa kupaları olmalı. Küme düşmeme mücadelesinde kritik 3 puanı alan Antalyaspor, haftaya direk rakibi Osmanlıspor´a konuk olacak.

 

Yeni transfer Robinho´nun son 4 golüne de katkıda bulunduğu Sivasspor ise Osmanlıspor´u son dakikalarde gelen golle 3-2 yenerek 3 maçlık yenilmezlik serisi elde etti. Avrupa kupaları yarışına dahil olan Sivasspor üst üste 2 deplasmana gidecek. 17.sıradaki Osmanlıspor ise zorlu Sivas deplasmanında 2-1 öne geçse de 1 puan bile alamamış oldu. İyi mücadele ve iyi oyunları ise devam ediyor.

Başakşehir galibiyeti ile lige yeniden ortak olan Fenerbahçe, bu hafta özellikle ilk yarı iyi oynamasa da Alanyaspor´u 3-0 gibi net bir skorla geçti ve Galatasaray´ın da puan kaybettiği haftada liderle arasındaki farkı 2´e indirmiş oldu. Hasan Ali olmadan çıkacağı Beşiktaş deplasmanından da galibiyetle dönerlerse şampiyonluğun en büyük adayı olurlar. Alanyaspor´un ise kötü gidişi sürüyor. Deplasmanda da 5 maçtır kaybeden Alanyaspor, küme düşme hattına girdi.

8 maçtır kazanamayan Bursaspor, evinde Yeni Malatyaspor ile de 0-0 berabere kalarak geçen seneki kabus ile ilgili taraftarlarını korkuttu. Haftaya Galatasaray deplasmanına gidecek Bursaspor 11.sıraya kadar geriledi. 3 maçtır kazanamayan Yeni Malatyaspor ise deplasmanda aldığı kritik puanla haftayı 10.sırada kapattı.

Ligin en az gol atan ve en çok gol yiyen takımı Karabükspor kendi sahasında son kozlarını oynadığı maçta iyi mücadele etse de Akhisarspor´a 3-0 yenilerek alt lig hazırlıklarına başladı. 12 maçlık kazanamama serisini geçen hafta tamamlayan Akhisarspor kupada yarı finale çıktıktan sonra ligde de 2de 2 yapmış oldu ve derin bir nefes aldı. Haftaya kendi evlerinde Konyaspor´u da yenebilirlerse ligden düşme korkusunu epey atabilirler.

Geçen hafta liderliğini kaybeden Başakşehir eksik oyuncularının geri dönmesiyle zorlu Trabzonspor deplasmanından Adebayor´un golü ve Arda´nın da iyi oyunuyla 1-0 ile döndü ve liderliği geri aldı. 5 maçtır berabere kalan Trabzonspor, Burak Yılmaz´ın formsuz dönmesiyle yine galibiyet alamadı ve şampiyonluk yarışından tamamen koptu. Hedefleri Avrupa kupaları olacaktır.

Son 7 deplasman maçında 6. Mağlubiyetini alan Galatasaray´da teknik direktör Fatih Terim de deplasman fobisine çözüm üretememiş ve üretemeyecek gözüküyor. Rakipleri ile oynayacağı maçları kazanmak zorunda kalan Galatasaray´da kadro darlığı da olumsuz etki gösteriyor. Son 2 deplasmanını 2-1´lik skorlar ve rakiplerin attığı penaltılarla kaybettiler. Kemal Özdeş ile devam kararı alan Kasımpaşa son 3 maçta 7 puan almış oldu.

Aldığı 3-0´lık Göztepe galibiyeti ile yenilgisizlik serisini 9 maça çıkaran Gençlerbirliği, küme düşme hattından uzaklaşmaya başladı. Bakalım haftaya Başakşehir deplasmanında da seriyi sürdürebilecekler mi? Maçı 10 kişi tamamlayan Göztepe ise 6 maçtır kazanamıyor. Yine de Avrupa kupaları hedefinden uzaklaşmış değiller.