Burak ÇELİKTAŞ


2017-2018 21.Hafta

Ligin 2.yarısı ile birlikte hakemlerin daha çok konuşulduğu ve şampiyonluk ve küme düşmeme mücadelelerinin iyice kızıştığı dönemlere geldik


 

Ligin 2.yarısı ile birlikte hakemlerin daha çok konuşulduğu ve şampiyonluk ve küme düşmeme mücadelelerinin iyice kızıştığı dönemlere geldik. Aynı zamanda puan ortalamasının da düşük olduğu bir sene geçiriyoruz.

Haftanın ilk maçında ligin küme düşme hattından uzak kalmaya çalışan 2 takımı 1-1 berabere kaldı.

Cumartesi günü ise 4 maçlık galibiyet hasretini 2-0 ve 3-2 öne geçmeyi başardığı maçta son dakikada penaltı golüne engel olamayan Göztepe´nin Osmanlıspor ile 3-3 berabere kalması ile başladı. Osmanlıspor deplasmandaki 2.puanını alırken oyun olarak yükselişini sürdürdü.

Burak Yılmaz´sız gol atmakta zorlanan Trabzonspor ise penaltı kaçırdığı maç ile 5. Kez üstüste berabere kalmış oldu. Haftaya Başakşehir´i konuk edecek Trabzonspor 12 maçtır yenilmiyor. Trabzonspor zorlu fikstürü içinde şampiyonluktan iyice uzaklaştı. Yenilgiyi unutan diğer takım Gençlerbilrliği de 8 maçtır yenilmiyor ve 13.sıraya kadar yükseldi.

Başakşehir-Fenerbahçe maçının haftasını rahat geçen Beşiktaş, 5-0 ?lık net bir skor ve oyun ile ikinci yarıdaki golcüsü Talisca ve yeni transfer Vagner Love´ın 2şer golünü kutladı. 4.sıradaki Beşiktaş´ın liderle arasındaki puan farkı 4. Deplasmanlarda çok etkisiz olan Karabükspor ise iki deplasman üstüste 5-0 yenilmiş oldu.

Kupada üzülen Kayserispor, Göztepe ile beraber evinde deplasmandakinden daha az puan toplayan 2 takımdan biri. Komşu şehir Sivas´ın yıldız transferinin golüne engel olamayınca 1 puana razı olan Kayserispor, ligde 5. Son 7 maçta 1 kez kaybeden Sivasspor ise taraftarlarına umut vermeye devam ediyor.

12 maçtır kazanamayan Akhisarspor, 1-0 yendiği Bursaspor´a kazanamama serisini bırakmış oldu. Bursaspor 8 maçtır kazanamıyor, geçen sene de 2.yarıyı kötü geçiren Bursaspor üst sıraları kovalama iddiasını yitirmiş gözüküyor. Toparlanmazlarsa neler yaşayabileceklerini kendileri biliyorlar. Akhisarpor ise kupa yarı finalinin moraline Bursaspor galibiyetini de ekleyerek biraz rahatladı. Dışarıda Karabük ve içeride Konyaspor´u yenebilirlerse ligde kalabilirler, aksi takdirde işleri zor.

Alt sıraların çok önemli maçınca Etoo´lu Konyaspor, 10 kişi kaldığı maçı 2-1 kazanarak lige çok ciddi şekilde tutundu. Zorlu seriye haftaya başlayacak Alanyaspor, kaçan penaltı ve rakibe kaybedilen puanları çok arayacak gibi duruyor.

Kendi sahasında 31 maçtır yenilmeyen ve derbilerde aldığı başarılı sonuçlarla dikkat çeken Başakşehir, Emre, Mossoro ve Eprianu´nun yokluğunda Arda Turan ile etkili olamayınca geçen sene de Başakşehir´i liderlikten eden Fenerbahçe unutulan yıldızları Aatıf ve Fernandao´nun ön plana çıktığı maçta rakibini etkisiz kıldı ve ikili averajı da eline alan skorla rakibini liderlikten etti. 2 haftalık puan kaybından sonra hedefi rakiplerini yenmek olarak açıklayan Aykut Kocaman istediği sonucu almış oldu. Bu sezon hiç liderlik koltuğuna oturamayan Fenerbahçe yeniden ciddi şampiyonluk adayı olmuş oldu.

Geçen hafta liderlik şansını kullanamayan Galatasaray, içerideki galibiyet alışkanlığını sürdürdü ve ilk yarıda attığı 3 golle maçı 3-0 kazandı. Gomis gol krallığında Burak ile golleri eşitlerken Etoo ve Nasri´yi kaybeden Antalyaspor çok etkisiz kaldı. Rakipleri Konyaspor ve Akhisarspor´un kazandığı haftada Antalyaspor kendini ateşe atmış oldu. Bu sene 14 hafta liderlik koltuğuna oturmuş Galatasaray bir kez daha lider oldu, rakipleri zor maçlarını oynarken arayı açmak isteyecek Galatasaray´da Başakşehir´li Emre gibi son anda kırmızı kart gören Belhanda haftaya Kasımpaşa deplasmanında olmayacak.