Metin SÖNMEZ


20. YIL?

Bundan tam 20 yıl önce 1996 yılının Aralık ayının 29´u idi.


Bundan tam 20 yıl önce 1996 yılının Aralık ayının 29´u idi. Muammalı-hummalı muazzam bir koşturmaca vardı. Hava sertti, soğuktu; henüz doğalgaz yoktu, kömür yanıyordu sobalarda. Ayaz günlere inat, sımsıcak bir atmosfer vardı. Bir gün önce prova baskı tamamlanmış, ertesi gün Büyük Kayseri Gazetesi´nin doğuşu ilan edilmişti.
Heyecan ve tatlı telaşın birbirine geçtiği koşullarda tüm hazırlıklar yapıldı ve 20 yıl evvel 30 Aralık´ta bugün elinizde tuttuğunuz Büyük Kayseri Gazetesi´nin ilk nüshası, okuyucusu ile buluştu. Sonrası malum; hiç ara vermeden tam 20 yıl; dile kolay. Büyük bir emek ve özveriyle başlayan yolculuğun bugünlere gelmesi, sanıldığı kadar kolay iş olmadı tabii ki.
Teknolojinin bugüne göre kel alaka olduğu günlerde, emek birliği, yürek birliği ile bu yolu omuz omuza yürümek, hem de onurlu biçimde, işte bu paha biçilemez bir haz. Buradan, öyle hamaset yüklü nutuk atmanın hiçbir kıymeti taşımadığını biliyorum... Yayın hayatımızın ilk gününden itibaren, çizgimizden hiç sapmadan Kayseri adına iyi ve güzele dair ne varsa onun yanında olduk. Haksızlıklar karşısında da olabildiğince-alabildiğince haykırdık. Gazeteciliğin temel ilkesi olan halkın haber alma hürriyetinin ete kemiğe bürünmesi adına elimizden geleni yaptık, yapmaya da devam ediyoruz.
Felsefemiz, doğrunun yanında yer almak ve bununla birlikte dik durmaktan öte hiçbir şey olmadı.
Tüm bunları yaparken, arkanız sağlam olmalı.
Kuruluşundan bu yana maddi, manevi ve kocaman yüreği ile bırakın patronluğun kıyısından köşesinden geçmeyi, adam akıllı ağabeylik yapmaktan öte tavır sergilemeyen ve sonsuz destek olan, bir tek gün bile, tek satır habere müdahale etmeyen, direktif vermeyen, özgürce yazmamızı sağlayan Büyük Kayseri Gazetesi´nin sahibi Yılmaz Büyüknalbant için ayrı bir parantez açmak lazım bugün. Kendisine ne kadar teşekkür etsek az. Bu gazetenin, iyi ki böyle bir sahibi var. İşte bu yüzden yazı işlerinin masasında, ?yazılacak? ve ?yazılamayacak? haber listemiz yok bizim, şükürler olsun ki?
Ve elbette, dünden bugüne bu gazetenin her kademesinde görev yapan, alın teri akıtan o kadar çok isim var ki? Fakat başta, gazetemizin ilk Genel Yayın Yönetmeni, ebediyete intikal eden Kayseri´nin duayen gazetecisi Şemsettin Çetinsöz´ü rahmetle anmak boynumuzun borcu. Bu 20 yıllık sürecin 16 yılını yönettiğim Büyük Kayseri Gazetesi gerçekten çok büyük bir aile. O ailenin içinde birlikte çalıştığımız emeği geçen isimleri say-sırala bitmez. Her bir birimde bir katre olsa bile, bu gazete için ter akıtan büyüğümüz-küçüğümüz, bugün bizimle olan-olmayan hangi birim ve bölümde olursa olsun hizmeti geçen herkese ama herkese yürekten teşekkür ediyorum ve bunu bir borç olarak görüyorum. Herkesin emeğine, gönlüne ve yüreğine sağlık.
En büyük teşekkür de, bizleri bugüne taşıyan ve 20 yıldır hiç yalnız bırakmayan Kayseri´ye ve tüm okuyucularımıza. İyi ki varsınız.
Yeni yıla bir gün kala, en büyük temennimiz, ülkemiz ve memleketimiz için iyiye, güzele ve salaha ermesine dair düşünceler? 15 Temmuz hain darbe girişimi, patlayan bombalar ve terörün gölgesinde geçen 2016 gitsin bitsin. Gitsin ve karabulutla yüklü günler bir daha geri gelmesin artık.
2017´de güzellikleri paylaşacağımız-konuşacağımız, iyi haberlerle karşınızda olacağımız bambaşka bir Türkiye´de yaşamak en büyük arzumuz.
Nice güzel yıllarda buluşmak üzere.
Sağlıcakla kalın!

atila oz
4.01.2017 03:28:49
Metin kardes size ve butun arkadaslara kolay gelsin diyor daha nice yillara gazete yazmaya hazirlamaya ve basmaya temmeni ediyorum. Allah yolunuz acik eylesin belcikadan selamlar