Mehmet KETENCİOĞLU


YENİLGİYİ HİKMET HOCA MAÇTAN ÖNCE HİSSETMİŞ GİBİYDİ...

Ligin bitimine 4 hafta kala Trabzonspor maçının zor geçeceğini tahmin ediyordum ,ama bu kadar ucuz goller yiyeceğimizi düşünmüyordum.


Ligin bitimine 4 hafta kala  Trabzonspor maçının zor geçeceğini tahmin ediyordum ,ama bu kadar ucuz goller yiyeceğimizi düşünmüyordum.28. haftadan bugüne kadar son üç maçta sarı-kırmızılı  takımımız  sadece 1 puan alırken Trabzonspor 3 maçtan 7 puan alarak Kayserispor maçına daha cesur çıktı ve henüz 15.dakikada tartışmalı bir şekilde kazanılan serbest vuruşu usta ayak Sosa kaleci Lung´un büyük hatasıyla gol yapınca bu maçta da 3 puan  ibresi henüz maçın başında Trabzonspor lehine dönmüştü.

Hemen 4 dakika sonra da Avrupa da boy gösterme adına bu maça daha bir istekli çıkan yerli malı, öz be öz Trabzonlu Yusuf Yazıcı´nın  şık golü ile Kayserispor´u zor dakikalar bekliyordu. Hatta 19 dakika da  2 gol yiyen Kayserispor un maç bitiminde 4-5 farkla yenileceğini bile  düşünmeye başlamıştım. beni bu düşünceye iten sebep umudumu hemen kaybetmemden değil, takımın birçok maçta kurtarıcısı olan  başta kalecimiz Lung´un yediği hatalı gol sonrasında demorolize olması diğer futbolcularında maça çok ürkek başlamasıydı. Takımda 0-2 den sonra ters kontak oldu, bir canlanma ile 32.dakikada ve 64.dakikada bu maçın en iyi Kayserispor futbolcusu Hasan Hüseyin çıktı sahneye gitti denen maçı geri getirdi Kayseri´ye. Maç dengeye geldi gelmesine de Santradan 30 saniye sonra 3 pas ile tekrar kalemizde 3.golü görünce karadeniz fıkrası dinler gibi mıhlandık yerimize. Kalkamadık ayağa, yutkunamadık bile.

Aslında bu maçta,  son maçlarda iyi olmayan defansın hata yapacağını maç öncesinde Hikmet Karaman hocanın yaptığı konuşmadan anlamıştım. Hoca güttüğü keçinin  huyunu bilirya" çok gollü bir maç olur "demişti, dediği gibide oldu. Hem de yarım düzine gol oldu bu maçta. Ligin bitimine 3 hafta kala futbolcu kardeşlerimize terapi yapılmazsa korkulu rüya görebiliriz. Baksanıza Göztepe ve Erzurumspor son iki haftada iyi bir
çıkış yakaladılar. Ben bir önceki yazımda 3-4 puan daha almak zorundayız derken bazı çok bilmişler "korkma Kayserispor un konumu rahat "demişlerdi. Al sana rahat, alttaki takımlar ensene bindi, taşı bakalım nereye kadar taşıyabilirsen! Tabi diğer alttaki takımlardan bir adım öndeyiz diye boşa kürek sallamaya bu hafta son vermek zorundayız. Son haftalarda iyi olmayan Kasımpaşa  maçından alınacak 3 puan ve  33.hafta maçında Akhisar´dan alınacak en az 1 puan bizi rahatlatır. Aksi durumda ne olur? İnanın düşünmek  bile istemiyorum. Bu düştü denen takımı ayağa kaldıran Hikmet hocaya şehir A ´dan Z ye destek vermek zorunda ,yoksa yarın kel başa şimşir tarak sürmende bir işe yaramaz...! Oturup ağlamanda fayda vermez.