Metin SÖNMEZ


PLAKANIN DAKİKASI

Komşu şehir derbisinde Kayserispor, Sivasspor´u böldü, parçaladı, kolay lokma haline getirdi ve iki hamlede yuttu.


Komşu şehir derbisinde Kayserispor, Sivasspor´u böldü, parçaladı, kolay lokma haline getirdi ve iki hamlede yuttu.

  Lig´de istediği ayarı bir türlü tutturamayan ve bir varmış, bir yokmuş futboluyla bir çok soru işaretlerinin havada uçuşmasına neden olan Sarı-Kırmızılı takım, milli araya gitmeden önce oynadığı Osmanlı maçına göre tam 6 yeni ismi sahaya sürdü. Teknik Direktör Marius Sumidica´nın Lung, Kucher, Lopez, Erkan, Boldrin ve Bia tercihini görünce, maç öncesi takımın adeta mutasyona uğraması, doğrusu tedirgin etmedi değil. Öyle ya, takımın yarısından fazlası değişince ister istemez ortaya ?mı?, ?mu? gibi eklekler takılıyor.

  E birde Sumidica diye bir adam var? Lig´e başlarken illi de 3-5-2 diye tutturan, binbir eleştiri sonrası 4´lük olunan Galatasaray karşılaşmasının ardından ?Pes? diyerek doğru yolu bulan bir Rumen olunca, insanın kafası karışmıyor değil. Böylesi bir atraksiyon sonra, mücadelenin başlamasıyla birlikte şek ve şüpheye yer bırakmayacak kadar iyi bir başlangıç yapan Kayserispor, ne istediğini bilerek oynadı.

  Lig´in yeni takımı Sivasspor rüzgarın önündeki kuru yaprak misali sağa-sola savrulan, evrilen, devrilen futboluyla Kayserispor´un kalesine bile adamakıllı gelemezken, tempoyu ayarlayan, istediği gibi oyuna hükmeden taraf, Erciyes´in çocukları idi? Savunmada sakin, orta alanda üstün olan taraf olmayı başaran sarı-kırmızılı takım, plakasının dakikasında öyle bir gol buldu ki, kelimenin tam anlamıyla jeneriklik. Kaptan Umut Bulut, topa 35 metreden vurduğunda adeta İstanbul´a 4. Köprünün bağlantısını yaptı?

  Başlangıçta da ifade ettim ya? İlk hamle buydu!

  Zaten devreye de bu golle gidildi.

  Kayserispor´un etkinliğine, birde Sivas´ın art arda yaşadığı sakatlık triosu eklenince, ikinci 45´in daha kolay geçeceği zaten malumun ilamından başka bir şey değildi.

  Evet, ikinci yarı ile Sivas baskın taraf olarak başladı ama hepsi o. Zira üretken olmaktan çok uzak kaldılar. Biz ona kuru gürültü futbolu diyelim, iyisi mi? Sonrasında da bugüne kadar yaptığı yanlışları saydığımız-sıraladığımız şu bizim Rumen´in doğrularını anlatalım. Sivasspor´un hücum etmeye, Kayserispor kalesine yüklenmeye çalıştığı anlarda, yani doğru zamanda doğru iki oyuncu değişikliği yaptı. Ofansif oyunculardan bir eksiltip, savunma yönü ağır basın oyuncuları tercih etmedi. Tam tersi; hücumcu çıkarttı, hücumcu aldı. İşte oyuna sonradan giren Mendes ve yeni transfer Nikola Stajkıoviç işbirliği öldürücü darbe, yani ikinci hamle oldu ve iş bitti.

  Yılların rekabeti içinde alınan bu galibiyet çok kıymetliydi. Kutluyorum.

  Umarım Antalya maçıyla birlikte bu çıkış devam eder.