Erhan KAN


PEKİ BU FAİZ NE OLACAK?

1Hani son günlerde moda bir tabir varya ´Transfer başarısı´ diye bunun kıstası ne, kimler tarafından belirlenir bilmem ama, başarı o kadar kolay bir nimet değildir


1Hani son günlerde moda bir tabir varya ´Transfer başarısı´ diye bunun kıstası ne, kimler tarafından belirlenir bilmem ama, başarı o kadar kolay bir nimet değildir. Neye göre başarılı, kime göre başarılı diye ortaya bıraktığınız soruların cevapları askıda kalırsa işte o zaman kaflar karışır. Dersiniz ki biz ligde kalacağız, yanında da gelecek vaad eden gelecekte kulübe para kazandıracak isimler alacağız. Gençler ile yola devam edeceğiz amenna! Veya arkadaş gelecek beni ilgilendirmez ben 10 tane yıldız alır ligde keyfime bakarım ona da tamam. Bunları yaparken, kulübün bütçesi, ileriki yıllara yansımalarını düşünüp düşünmemekte sizin elinizde. Hep eleştirilen bir konu vardır Kayserispor´un şu kadar borcu vardı. Aldık biz ödüyoruz durumları. Derneklerin hesap verme yeri genel kurul toplantılarıdır. Burada alınan kararlar bağlayıcıdır ki alan yeni ekipte bunu en ince ayrıntısına kadar bilir, bilmeli. Hesabını bilmeyen çavuşlar misali, dönüp dolaşıp aynı hesapları ortaya koymak etik olarak ne kadar doğru diyor ve cevabını sizlere bırakıyorum.

 

           ********************

   Bakın Recep Mamur´un kulübü 46 Milyon borçla alıp 73 Milyon borç ile bıraktığını artık sağır sultan bile biliyor. Bunu yaparken takımın bir alt ligden geldiğini, kaynak sıkıntısı yaşadığını da bir kenara not edin. Ve tüm bunların üzerine Süper Lig´de yer alan takımların borçlarına bir bakın bakalım. Kimin kaç lira borcu var. En borçsuz değiniz kulüplerin hesap defterinin borç hanesinde en az 70-80 Milyon yazıyor. Bu işin doğasında var. Ee durum böyleyken bu neyin feryadı.

 

           ********************

   Transfer dedik buraya geldik. Ama önce altyapısını oluşturmak gerekiyor ki bazı değerlendirmeler boşta kalmasın. Şimdi mevcut yönetimin yeni sezon öncesinde iki ayrı bankadan 45 Milyon TL borç kredi aldığı biliniyor. Bunun aylık faizi tam tamına 1 Milyon TL. Yeni kulüp her ay 1 Milyon TL faiz ödüyor. Peki bu durum transfere harcanan paralara eklenebilir mi? Muhteşem yüzyılda (!) bundan başka çare bulunamadıysa bu da transfer maliyetidir galiba.

 

           ********************

   Transferlere bir göz attığınızda tamamı neredeyse futbolu Kayserispor´da noktalayacak isimler. Geri dönüşü olacak, ileride kulüp kasasına birşeyler getirecek oyuncuları mumla arasınız bulmanız zor. Romanya Ligi ağırlıklı bir transfer politikasında alınan oyuncuların bekleneni vermediği düşüncesi oluşsa, kimi ne kadar satabilir siniz? Hangi genç oyuncu bizim yıldızımız olurda kulüpleri peşinden koşturur diyebilir siniz? Yabancıların ağırlıkta olması ise transferin farklı bir handikap olarak karşımıza çıkıyor.

 

           ********************

   Başarı kıstaslarının günümüzde çok ama çok alt sınırlardan reklam aracı olarak kullanılması ileri günler için tehlikeleri de işaret ediyor. Şimdi kimse buluttan nem kapıpta, ´´Daha sezon başlamadı. Bu ne eleştiri?´´ demesin. Bu eleştiri değil sadece yorum. Zira başarıda başarasızlıkta sezon içinde belli olacak. Benim burada belirtmek istediğim tek konu, kim yada hani kıstaslar ele alınarak ´´Transfer başarısı´´ yaygaraları koparılıyor. Başarı da başarısızlık ta sezon içinde alınacak sonuçlar, hatta sezon sonunda aldığınız oyuncuların verdiği verim ve transferde para satıp para kazandığınız oyunculara göre değerlendirilecek.

 

           ********************

   Bunun içinde lütfen ama lütfen kimse bu büyük başarı, bu büyük başarısızlık diyerek kamuoyunun algısını farklı yönlere çekmeye çalışmasın. Yandaş bir kaç trolün sosyal medya da yazdıkları ile kimsa başarılı olmuyor. Bunun içinde bırakın sizi kendiniz değil, başkaları övsün. Sezonun başlamasına sayılı günler kaldı. Ortaya konulacak futbol camia içindeki birlik, alınacak skorlar ve kriz yönetimi başarı yada başarıslık kriterini net şekilde ortaya koyacaktır. Ama bankalardan büyük aizlerle çekilen krediler ile menajer paylarını öderken bir yandan da geçmişte yapılan önemli işlere gölge düşürmeye çalışmak başarı değil, olsa olsa bazı şeyleri perdelemektir.

mert varol
4.08.2017 09:56:59
BU YÖNETİMİN BAŞARISI LİGDEN DÜŞMÜŞ DENİLEN TAKIMI LİGDE TUTTU AYRICA ESKİ YÖNETİMİN BU KADAR BAŞARISIZLIĞINA RAĞMEN MAMUR YÖNETİMİNİ BU KADAR ÖVMENİZ ACABA NEDEN