Metin SÖNMEZ


PARMAK HESABI!

Kayserispor, son nefeste bir puanı cebine koydu. Oysa bu 90 dakika öncesinde teknik patron Marius Sumudica´nın, ?Göztepe maçında alınan 3 puanın bir anlamı olsun istiyorsak, Osmanlı´yı kazanmalıyız? sözleri kulaklarda yankılanırken, ortaya çıkan futbol, b


Kayserispor, son nefeste bir puanı cebine koydu. Oysa bu 90 dakika öncesinde teknik patron Marius Sumudica´nın, ?Göztepe maçında alınan 3 puanın bir anlamı olsun istiyorsak, Osmanlı´yı kazanmalıyız? sözleri kulaklarda yankılanırken, ortaya çıkan futbol, beklentilerin altında kaldı.
İki maçta kocaman ?sıfır? çeken ve sergilediği futbol ile geçer not alamayan Osmanlıspor´u konuk eden sarı-kırmızılı takım, baskın bir taraftar desteğine karşın, rakibine üstünlük sağlayamadı pozitif futbol adına da ortaya yeterli verileri koyamadı. Karşılıklı git-gellerin yaşandığı mücadelede rakip defansın hatasını affetmeyen Verala´nın gol sevinci devam ederken, santradan sonra, yani aynı dakika içinde bu kez konuk ekip eşitlik sayısına ulaştı. Bu golde Atila Turan´ın bir anlık dikkatsizliği ağır bedel olarak geri döndü? Karşılıklı gollerin ardından, ne Kayserispor´da, ne de Osmanlı takımında futbolcular bir şeyler yapmayı düşünce olarak istedi ama bu tavır düşsellikten öteye geçmedi. Hâsılı beyin, ayaklara hükmedemedi.
Sumudica´nın sezon başında önce icat, sonra ricat ettiği 3-5-2´den 4-2-3-1´e savrulan Kayserispor´da, futbol ve takım bütünlüğü adına sergilenen tavır kimseyi tatmin etmedi. Her hattında arızalar bulunan sarı-kırmızılı takımın, 17 sezon başı transfer yapmasına karşın, en ağır eleştirilerin yapıldığı dönemden kalan 5 futbolcunun can simidi, kurtarıcı olarak forma giymesini kim, ne ile izah edebilir acaba? Bir de bu duruma ara transfer döneminde gelen ve 11 oynamaya devam Varela ve Güray´ı da ilave ederseniz, aldığınız 17 isimden yalnızca 4?ünün sahada olduğunu anlamak için matematik bilmeye dahi gerek yok. Parmak hesabıyla bile gerçekler karşınıza çıkar.
Yani demem o ki, har vurup harman savrulan bir transfer döneminin ardından yeni transferlerden sadece 4 oyuncu sahaya çıkıyor ve 11 başlıyorsa ve bunlar da istenilen performansın altında kalıyorsa, oyuna sonradan giren Ryan Mendes kurtarıcı oluyorsa gerisini siz düşünün.
Ha birde kırmızı kartlar var iki takım adına da? Varela´nın ikinci sarısını anlatalım, sonra siz onu Osmanlısporlu Tugay Kaçar için kopyalarsanız iki pozisyonda anlaşılmış olur. Rakip adına olgunlaşabilecek atağı sert müdahale ile kesen günün başarılı ismi Varela, hakem Fırat Aydınus tarafından sarı kart ile cezalandırdı. Sonra ne yaptı, sarıyı görmesine karşın, topu eline aldı, küfreder gibi vurdu ve ihraç oldu. Ne olursa olsun bir profesyonelin böyle bir tavır sergilememesi gerekir. Demek ki, takım içinde disiplin zafiyeti de varmış. Bu davranışın başka türlü izahı yok. Futbol oyun kuralları içinde bu hareketin karşılığı tüm dünyada kart gerektirir vesselam.
Özetlersek, Kayserispor´un önce öne geçtiği, sonrasında yenik duruma düştüğü mücadelenin tek iyi yanı ne derseniz, 10 kişi kaldıktan sonra maçı beraberliğe getirip 1 puanı cebine koymak derim. Fakat, bu takımın futbol adına kat etmesi gereken mesafeler olduğunun altını çizerek!