Metin SÖNMEZ


MESAJ BELLİ!

Basit bir maç değildi. İki takımın da bu sezon iliklerine kadar işleyecek bir 90 dakikaydı.


Ev sahibi Akhisar kazanması halinde düşme hattıyla vedalaşacak, çok derin bir nefes alacaktı. Kayserispor adına ise, hiç hoş olmayan günler ve transfer yasağının maçın iki gün öncesinde kalkması, takımla birlikte yeterince çalışma imkânı bulamayan isimler gibi dizi dizi sorunlar vardı.

  Aslına bakarsanız, kâğıt üzerinde favori ev sahibi Akhisar Belediye idi. Düşünsenize, Sarı-Kırmızılı takımda Nakoulma sözleşmesini feshedip gitmiş, Welliton kadro dışı, Samba Sow Afrika Uluslar Kupası´nda, Mijailovic e de yol vermiş. Sezon başından beri banko oynayan ve önem arz eden 4 oyuncunuz yok. Evet, yerine 7 isim alınmış ve son dakika takıma katılmış ama bunların montesi filan iki gün içinde hal yola konulacak mevzular değil. Koşullar böyleyken yeni transferlerden Güray, Lawal ve Rotman´ı 11´de sahaya görevlendiren Teknik Patron Sergen Yalçın, Ege deplasmanında amacına ulaştı. Takım çok mu iyi oynadı. Elbette beklenen, özlenen seviyede değildi. Lakin her şeye karşın, Kayserispor oyunu tuttu, 18 maçlık periyot içinde ikinci kez gol yemedi, bir puanı cebine koyarak hem umut yolculuğunu devam ettirdi, bununla birlikte rakibinin, o potanın içinde kalmasını sağladı.

  Kayserispor cephesinde futbol adına pozitif olarak niteleyeceğimiz olumlamalar vardı. Bunların başında takım bütünselliğini içinde kalmak, direnç göstermek en önemlileriydi. Bir de rakibe göre daha gol pozisyonuna girmek, hem de bu kadro ile fevkalade kayda değer bir durumdu. Yeni transferlerin takıma girmesi ve beraberinde vitesin bir tık yükselmesi, çok şey ifade edecek. Kayserispor, Akhisar maçıyla ?Biz bu işi sonuna kadar götüreceğiz? mesajını verdi. Sanırım bu mesajı herkes aldı.

Sarı Kırmızılı takımı zorlu bir fikstür bekliyor ama bu hafta sonu oynanacak Fenerbahçe maçı ile birlikte bu süreç iyi yönetilirse güzel günlerin başlangıcı olabilir. Geride kalan 16 haftalık bir kurtuluş mücadelesi dönemi var. Bu takım ve şehir sıkı sıkıya kenetlenir se, mutlu sonu görmek adına hiçbir engel yok.