Metin SÖNMEZ


FENA HALDE...

Dramatik bir maç oldu...


  Dramatik bir maç oldu...

  Yalnızca dramatik değil, 90. dakikada galibiyeti bırakıyor olmak, fevkalade üzücü bir durum. Oysa Kayserispor Beşiktaş önünde, başından sonuna kadar galibiyeti hak etti. Özellikle ikinci 45 dakikada...

  Geçen hafta derbi mücadelede 3-0 öndeyken, ikinci yarı Fenerbahçe´ye karşı boyun eğen ve beraberliğe razı olmak durumunda kalan Kartal, aslında benzer bir senaryoyu yaşadı Kayserispor önünde.

  Evet; Beşiktaş´ta kart cezalısı Necip ile birlikte, Kagawa ve Gökhan Gönül gibi önemli iki eksik vardı. Lakin Kayserispor´da da son haftaların uçan adamı Chery ve maç sırasında sakatlanan Mensah büyük eksikti. Bu koşullarda başlayan karşılaşmada, konuk ekibin zaman zaman etkin futboluna, sarı-kırmızılı takım da kora kor karşılık verdi. Nitekim dengede giden mücadelede, bir köşe vuruşu ve defansif anlamda bir anlık konsatrasyon bozukluğunun adam paylaşımı hatasının bedeli, Kayserispor kalesine gol olarak döndü. Bu golün etkisi, soyunma odasına gidene değin devam etti. Ancak Kayserispor´un dönüşü muhteşem oldu. Kartal neredeyse nefes bile alamadı. Önce Artem´in şık golü, ardından Beşiktaş´ın sayısını kaydeden Atiba´nın büyük hatasında Deniz´in vizyona girmnesiyle öne geçen, ardından da oyunun her türlü kontrolünü elinde tutan ev sahibi, 3. golü de buldu ama VAR´da ilginç bir kararla faul gerekçesiyle iptal edildi.

Artık sonlara gelinmişken, maç bitti bitiyor modundayken, bir serbest vuruş ve tıngır-mıngır gelep topun gol olması fena halde asap bozucu idi. Dediğim gibi, maçın hakkı Kayserispor´ndu ama futbolun adaleti tecelli etmedi ne yazık ki.

Burada yeri gelmişken, sağdan-sola, yukarıdan-aşağıya teknik direktör Hikmet Karaman´ı kutlamak yazım. Taşı sıktı, suyunu çıkardı resmen.Elindeki kısıtlı kadrodan maksimum verdim aldı. Düşme potasının bir numaralı adayı iken aldığı takıma can suyu verdi resmen... Hasılı, aslan payını Karaman´a yazdıktan sonra, tüm futbolcuları 10 haftalık periyot için kutlamak gerekir.

Kayserispor adına bundan sonrası çok daha kolay. Yapılması gereken kazasız-belyasız ve maksimum puan toplayarak yeni sezonun hesabını yapmak. Zira b.u sezondan alınacak çok fazla ders var.