Metin SÖNMEZ


FASA FİSO!

Her yönüyle enteresan bir maça tanıklık ettik?


Her yönüyle enteresan bir maça tanıklık ettik?

Henüz dakika bir,  gol bir oldu. Santra vuruşu ile maça başlayan ve Antalyaspor yarı alanına yerleşen Sarı-Kırmızılı takım, Deniz Türüç-Badji işbirliği ile fileleri sarstığında henüz 51. saniye idi?

Gol sonrası mücadele fevkalade şaşırtıcı bir hal aldı? Öyle ki, bırakın koşmayı yürümekte bile zorlanan Güney temsilcisi, ringde abandone olan bir boksörden farksızdı. Antalya´nın ne istediğini bilmeyen bu şuursuz futbol anlayışından maksimum fayda sağlamak isteyen ve üst üste hücum organizasyonuna imza atan Erciyes´in çocukları, farkı arttırabilirdi ama olmadı. Öyle ki, rakip takım adına ilk 45 dakika içinde aksiyonu olan bir gol pozisyonu yazalım desek, elimizi başımızın arasına alıp düşünmemiz lazım diyeyim, siz anlayın? Hâsılı, Antalyaspor, yürüyen aksamı baştan aşağı arıza bir otomobilden farksızdı.

Tamamen Kayserispor üstünlüğü ile geçilen ilk yarının ardından, ikince 45´de biraz daha öne doğru gitmeye çalışan ama ısrarla ağır-aksak oynayan Antalyaspor´a karşı, Kayserispor geçen hafta Sivas´a yaptığının aynını yaptı. Kendi yarı alanında beklemeyi ve kontralarla ikinci sayıyı bulmaya çalışma fikri, Kucher´in eline çarpan topun penaltı ile cezalandırılmasının ardından bu fikir acaba boşa mı çıkacak diye düşünülürken, Lung faktörü ortaya çıktı? Galatasaray maçında 4 gol yiyen ve ürkek-çekingen bir görüntü çizen kaleci Lung, Samuel Eto´o penaltısını çıkarmayı başararak, karşılaşmanın gidişini, seyrini değiştirdi adeta.

 Antalya´nın etkin olduğu dakikalarda dünya yıldızının kaçırdığı, diğer bir deyişle Lung´un kurtardığı penaltı sonrası, yeniden dirilen Kayserispor, morali yerle yeksan olan rakibinin gardını tamamen düşürdü. Kaleci Ferhat Kaplan´ın ikramını geri çevirmeyen Mendes, Umut Bulut´a şahane bir asist yaptı, kaptanda gereğini!

 Sonrası zaten faso fiso. Dün Kayserispor´da Kaptan Umut, Mendes, Deniz Türüç ve kaleci Lung takım adına farkındalık yaratan isimlerdi.

  Geride kalan 5 hafta, hanede 10 puan. Bundan daha iyi olan ne var derseniz, takımın iki haftadır gol yememesi. Daha ne olsun!