Metin SÖNMEZ


FARKINDALIK YARATANLAR!

Kayserispor, 15 günlük milli araya girerken, sevenlerini üzmedi ve ?Alın size 3 puan? dedi.


 

   6 haftalık periyodun ardından bu kez Bursaspor´u evinde konuk eden Sarı-Kırmızılı takım, karşılaşmaya beklendiği gibi başladı. Rakibe stoperlerinin üzerinden baskı yapan, önde oynamayı düşünen ve bunu da sahaya yansıtan Kayseri temsilcisi, henüz ilk çeyrekte aradığı sayıyı buldu. Sol tarafta kendini unutturan Güray Vural, Deniz Türüç´ün harika servisine gereğini yapınca ilk işlem tamamlandı. Atılan bu golde Bursaspor´un sağ beki Barış Yardımcı´nın refakatçi(!) olarak emeklerini de yabana atmamak gerekir?

  Pablo Martin Batalla gibi fena halde önemli bir oyuncusunun yokluğu sahanın her milimetre karesinde Bursaspor´u olumsuz manada etkilediği ve eksik bıraktığını bir kenara itelersek, Kayseri temsilcisi golden sonra da futbolun doğrularını sahada yerine getirmeye devam etti. Elbette rakibine pozisyon da verdi. Lakin Yeşil-Beyazlılar dişlisi kırık çark gibiydi. Bursaspor, kaderinin cilvesi midir nedir, Kayserispor´u 38. Dakikada yakaladı. Bir köşe vuruşu ve ceza alanı içinin karışmasından yararlanan stoper Troost Ekong maça denge getirdi.

  Soyunma odası dönüşünde Bursaspor´u daha istekli gördük. Gerçekten de tehlikeli oldular. Fakat, bu görüntü 73´e kadar sürdü. Kana Bıyık, ?Rakip stoper gol atar da, ben atamaz mıyım?? dedi ve Atila´nın servisine müthiş bir kafa vurdu. Atila, demişken, sol beki buradan uyaralım; hakem Hüseyin Göçek görmedi filan ama  Stancu´ya ceza alanı içinde yaptığı hareket net penaltı. Hiçbir şey olmayan pozisyonda Atilla´nın bu gereksiz müdahalesini uyarı mahiyetinde not ettik ki, tekrarı olmasın. Bugün Göçek görmez, yarın birisi düdüğü çalar ve Kayserispor´un belki de kritik maçında gereksiz bir puan kaybı yaşanır. Demem o ki, Atila iyisin ama biraz daha dikkat!

  Kayserispor´ün hem futbol, hem de skor olarak üstünlüğü ele almasının ardından her şey daha kolay oldu. Önce Umut Bulut´un direğe takılması, peşi sıra Ryan Mendes´in yoktan var ettiği gol skoru belirledi. Bu arada, Sarı-Kırmızılı takım bütünsellik adına iyiydi? Ancak maçta farkındalık yaratan isimler vardı; Mendes, Deniz, Güray ve Umut.

  Bu futbol ritmi bozulmadan devam edilirse iyi günlerin devamı gelir. Bir hafta ara verip, kaldığımız yerden devam etmek umuduyla?