Kulis MAHALLESİ


DAHA DA DOLAR MI?

Teşekkürler, teşekkürler, teşekkürler. Bizim mahalleden yazdığımız, yansıttığımız izlenimlerin ardından gelen mesajlarla ihya ettiniz. Teşekkürler onun için.





Teşekkürler, teşekkürler, teşekkürler. Bizim mahalleden yazdığımız, yansıttığımız izlenimlerin ardından gelen mesajlarla ihya ettiniz. Teşekkürler onun için.
Dedik ya peşinen bu mahallede renkli kişilikler ve dahi kimlikler gırla gidiyor. İşin enteresan yanı, herkesin her konuda mutlaka bir fikri var. Mübareklerin hepsi, her konunun uzmanı. Dün sabah yarenlik faslı, Dolar üzerinden başladı bizim çarşıda. Kimisi, ?Battık, bittik ekonomu dip yaptı kardeşim? modunda. Bir başka grup, ?Yok arkadaş dış güçlerin oyunu bu. Reis´i yedirtmeyiz yahu? diyor. Kimileri de tefine-kasnağında espri yapıyor: ? Tam Dolar 4.80, Yarım Dolar: 2.40, Çeyrek Dolar: 1.20, Gram Dolar: 0.60? Alın size memleketimden insan manzaraları.

OY, OY, OY!
Dolar faslını bir temiz hallettikten sonra, döndük yeniden 24 Haziran Seçimleri öncesinde siyasi partilerin listeleri ve tepkiler meselesine. Hani dün yazdık ya. Alınanlar, gücenenler filan olmuş amma, çarşı-pazar sohbeti abi bu. Aklına esen, konuşuyor işte. AK Parti´nin eski tüfeklerle Kayseri seçimine girmesinin götürüsü olduğu kesin. En azından bizim mahalleden bakınca öyle görünüyor. Listeye itirazlar yüksek perdeden hiç umulmayan şekilde devam ediyor. Bir grup ısrarlı: ?Oyumuz Reis´e ama kimse bu listeye oy vermemizi beklemesin?? Bu düşüncede olanlar ve karşı çıkanların tartışması şu mübarek günde uzayıp gidiyor. Hatta o kadar uzuyor ki bu tartışma, vakit nasıl geçiyor sormayın gitsin. Aslında iyi de olmuyor değil. Babalar gibi tartışıyoruz abi. Fikir tartışması, çatışması. Adına ne derseniz deyin. Hal-vaziyet bu noktada düğümleniyor ve bu kez ?Cumhurbaşkanlığı´nda ?Reis tamam da, oyu hangi partiye vereceksin kardeşim?? tartışması bir alevleniyor ki sormayın. Bu tartışma elbette aklı selimle noktalanmıyor amma, alternatifler konusunda kafa karışıklığı olduğu kesin mi kesin.

MEDYA AYAĞI
Vay arkadaş; bizimkilerde her şey var. Bu kez muhabbet faslı döndü dolaştı seçimin medya ayağına geldi. CHP´de listenin 7. Sırasında Recep Bulut, MHP´de ise 7. Sırada Rıfat Açıkgöz var ya; ikisinin de unvanı gazeteci. Aslında AK Parti´de de Deniz Çağan vardı aday adaylarının arasında lakin listeye giremedi Yazgatlılar´ın dernek olarak tam desteğine rağmen. 24 haziran seçimleri adına gazetecilerin listedeki varlığına sohbetimize konu oldu. Seçilip seçilmeme konusunu konuşmadık ama 3 ismin 2´sinin listeye girmesi de, gündemimizde yer aldı yani. Liste, listeye girenler, giremeyenler derken, CHP´de ilk 10 arasında olmasına rağmen istifa ettiği duyumunu aldığımız Metin Kantarcı var ki, mahalle sakinlerinin tamamı olarak, ?Yazık? dedik. Zira partiye kazandıracağı ciddi bir oy potansiyeli vardı. En azından biz öyle düşündük. Konuya buradan girince, bir de AK Parti adına sıkıntılı bir durum kulağımıza geldi. Nevzat Barbaros´un aday adayı olmasına karşın AK Parti´de liste dışı kalmasının olumsuz yansımaları bitmiş değil. Doğulu vatandaşları bir açtı altında buluşturan dernekler de bu işe tepkili, demedi demeyin. Ha bu iş sandığa nasıl yansır, işte bunu kestiremedik azizim.

SİYASETEN GÜZİN ABLA
Demedi demeyin. Bizde dedikodu bitmez. Gün boyu işimiz bu(!) Hele bu cevval tartışmaların içine Güney Müftüleri başka boyuttan girdiğinde görün siz o gümbürtüyü. Azizim, bizde herkes politika mühendenisi. Ölçüyor, biçiyor, dikiyor. Hey Allahım. Bu sefer projüktörler çevrildi mi İYİ Parti´ye. Bizimkilerden birisi atıldı: ?Duydunuz mu, Meral Akşener 25 Mayıs´ta burada ya. İki seçim otobüsü gelmiş şimdiden. Birisi Cumhireyet Meydanı´na park etmiş? sözü, daha bitmeden, herkes ağızbirliğiyle, ?Eee ne var bunda? diye höykürdü resmen.
Devam etti bizimkisi: ? Anlat hemşerim, dertleşelim standı açmışlar. Millet gidiyor derdini anlatıyor.?
Vay arkadaş, bir bu eksikti. Bir nevi seçimlerin Güzin Ablası da olmuş iyi mi?
Mevzu liderlere gelmişken. Bizimkiler duymuş; Muharrem İnce de 12 Haziran´da Kayseri´de olacakmış, sesi kısılmazsa ve tarih değişmezse. Ondan önce ya da sonra Kemal Kılıçdaroğlu da Kayseri seferine hazırmış. Benden söylemesi.
Yazacak şey çok ama köşeyi uzatmanın lüzumu yok.
Yarın görüşürüz o zaman.