Metin SÖNMEZ


2, 3, 4, 5?

Siz bakmayın skora? Ne 2´si, 3, 4, hatta 5 olması lazımdı. Zira, Konyaspor diye bir takım yoktu sahada futbol adına


 

 

                                                                                                                                    

   Siz bakmayın skora? Ne 2´si, 3, 4, hatta 5 olması lazımdı. Zira, Konyaspor diye bir takım yoktu sahada futbol adına. Tüm akkamı baştan-sona arızalı, bırakın kazanmayı, yürümekte bile zorlanan bir konuk ekip vardı. İşte bu yüzden sarı-kırmızılı takım, maçı çok daha rahat kolaylayabilirdi ama uzattı.

  Karşılaşmanın başlandığı andan itibaren orta alan hâkimiyetini eline alan ve doğru hücum organizasyonları ile rakibini boğan Kayserispor, pozisyon üretti ama ilk 45 içinde gol kaydına muvaffak olamadı. İkinci yarı ise her şey daha kolay oldu. Maçın hakemi ki olaylı Fenerbahçe-Beşiktaş derbisinde verdiği kararlarla kıyametin kopmasına neden olan Ali Palabıyık, 49. Dakikada çok doğru bir kararla Ali Turan´ın topa elle müdahale ettiğini gördü ve penaltı noktasını gösterdiğinde Deniz Türüç, rakibin gardını düşüren skoru üretti.

  Penaltı golü sonrası eli çok daha rahatlayan Kayserispor, zaten sahada silik bir görüntü içinde olan Konya´yı sildi, süpürdü resmen. Konya demişken? Bu takımın böcüğü ölmüş arkadaş. Salzburg sınavında ne oynadıysa, aynını tekrarladı dün. Kötünün de kötüsüydü. Siz bakmayın attıkları son dakika golüne. Kaleye gidecek gücü yoktu Konyaspor´un.

  Gol ve beraberindeki coşkulu oyun devam ederken, kontradan 2´leyen Kayserispor, özellikle evinde oynadığı karşılaşmalarda taraftarının da desteğiyle hem yenilgisizliğini sürdürdü hem de cebine çok önemli bir 3 puan koymasını bildi. Hani dedim ya, Konya´nın gol atacak gücü yokken, artık son anlarına gelinen mücadelede gereksiz zamana oynama ve hafif yollu panik halleri, takımın tek negatif tarafıydı. Nitekim o anlardaki konsantre bozukluğunun bedeli rakip adına bir gol oldu.

  Özetlersek, takım olarak başarılı bir 90 dakikaya imza atan Kayserispor´da, Mendes hem attığı gol ve performansıyla güne imza atan en önemli isim oldu. İki satır da teknik patron Sumidica´dan söz etmezsek ayıp olur? Rumen kenarda, hakem öpüyor, el sıkıyor? Maç oynanırken neredeyse sahaya giriyor? Sonrasında ise tribünleri geziyor? Şunu söyleyebiliriz kendisini için; Yılmaz Vural´ı bile kıskandırıyor yaptığı futbol dışı şovlarla?

  9 hafta 17 puan? İyi iş, vesselam.