ZİÇEV´den engelliler günü programı

5.12.2016 08:39:38

Kısa adı ZİÇEV olan Zihinsel Yetersiz Çocukları Yetiştirme ve Koruma Vakfı, Kayseri Şubesi tarafından 3 Aralık Dünya Engelliler Günü nedeniyle bir etkinlik düzenlendi. Birbirinden güzel gösterilerinin yer aldığı programda özel çocuklar tarafında düzenlene


Kısa adı ZİÇEV olan Zihinsel yetersiz çocukları yetiştirme ve koruma vakfı, tarafından İl Kültür ve Turizm Müdürlüğünde düzenlenen programa çok sayıda davetli katıldı.Programın açılış konuşmasını yapan ZİÇEV Rehabitilasyon Merkezi Müdiresi Mevlüde Ünal, merkez faaliyetleri hakkında bilgiler verdi. Ünal, Merkez olarak spordan müziğe birçok dalda başarılı faaliyetler düzenlediklerinin altını çizerek, ?merkez olarak özel çocuklarımızın topluma kazandırılabilmek için öz bakım becerileri başta olmak üzere davranış düzeltme ve iletişim becerilerilerinin yanı sıra sosyal faaliyet dersleri vererek özel çocuklarımızın toplumda yerini almalarını sağlıyoruz´dedi. Vakıf Başkanı Asuman Talaslıoğlu ise programda kısa bir konuşma yaparak vakfın kuruluşundan bugüne kadar emeği geçenlere teşekkür etti. Konuşmaların ardından merkez öğrencileri tarafından düzenlenen birbirinden güzel gösteriler sergilendi.
Geçtiğimiz günlerde O ses Türkiye´ye katılarak ünlü sanatçı Sibel Can ile düet yapan öğrenciler tarafından davetlilere birde mini konserin verildiği gecede özel öğrenciler tarafından aerobik, semazen ve halk oyunlarından oluşan bir çok gösteri sergilendi.
Gecede katılımcılardan en çok alkışı ise özel çocukların kendi becerileri ile sundukları saç tasarım gösteresi aldı. (Bekir Aslantaş)