Tarih: 24.06.2016 09:49

ZABITADAN RAMAZAN OPERASYONU

Facebook Twitter Linked-in

 Ekipler Ramazan ayını da fırsat bilen, özellikle seyyar olarak karpuz-kavun satan kişilere karşı operasyon yaptı. Zabıta ekipleri operasyon sırasında hakarete uğrasalar da, tehditler alsalar da geri adım atmadı.

   Büyükşehir Belediyesi ile Kocasinan ve Melikgazi zabıta ekipleri, vergisiz, kayıt dışı bir şekilde market önlerinde satış yapan, yol kenarlarına tezgah kuran, mahalle aralarında seyyar olarak gezen satıcılara karşı mücadelesini sürdürüyor. Halkın güvenli alışveriş yapması ve ülke ekonomisinin zarar görmemesi için seyyarlarla yapılan mücadelede sık sık tehdit ve hakaretlerle karşılaşılıyor. Yasa dışı davranmayı kendisinde hak görenlere karşı etkin mücadelesini sürdüren zabıta ekipleri, Beyazşehir´den Eskişehir Bağları´na, Hürriyet Mahallesi´nden Mimarsinan´a kadar geniş bir alanda özellikle karpuz kavun satanlara yönelik operasyon yaptı. Operasyonda 13 kişi hakkında ilgili yasa ve yönetmelikler çerçevesinde işlem yapıldı.

 

   Zabıta ekiplerinin yaptığı çalışmalarla son altı ay içerisinde şehir merkezinde ve mahalle aralarında seyyar satıcılık yapan 496 kişi hakkında işlem gerçekleştirildi. Mallarına el konulan seyyar satıcılar faaliyetten men edildi. Kayıt dışı ekonomiye neden olan, görüntü kirliliği oluşturan, halkın sağlığını tehdit eden ve haksız kazanca neden olan seyyar satıcılara karşı etkin denetimler devam edecek.

 




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —