´´YÜZDE YÜZ YERLİ, YÜZDE YÜZ KAYSERİ´´

6.03.2017 11:55:26

Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Çelik, Büyükşehir Belediyesi´nin geliştirdiği ve Büyükşehirlere ihraç ettiği KAYBİS Bisiklet Paylaşım Sistemi hakkında bilgi verdi. Başkan Çelik, bisiklet kullanımını hem Kayseri´de hem de Türkiye´de yaygınlaştırmak ist

Büyükşehir Belediyesi bünyesindeki Ulaşım A.Ş. tarafından uygulanan KAYBİS, Dünya Snowboard Şampiyonası´nın yapıldığı Erciyes´te stant açtı. KAYBİS sisteminin Kayseri ve Kayseri dışından Erciyes´e gelen ziyaretçilere tanıtıldığı standı Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Çelik de ziyaret etti.
KAYBİS ile ilgili açıklamalarda bulunan Başkan Mustafa Çelik, Büyükşehir Belediyesi Ulaşım A.Ş.´nin bisikletin toplu taşımaya entegrasyonu konusunda otorite haline geldiğini belirtti. Ulaşım A.Ş.´nin bisikleti sadece Kayseri´de değil Türkiye´de yaygınlaştırmak için çalıştığını ifade eden Başkan Çelik, ?Kendi yazılımlarımızı, kendi donanımızı yaptık ve kendi bisikletlerimizi imal ettik. Artık bunların satışını da yapıyoruz. Muğla ve Mersin´de bisiklet paylaşım sistemini kurduk. Gaziantep ve Malatya´ya da kuruyoruz. İnşallah bundan sonra bu bisikletleri tüm Türkiye´de kullanılır hale getireceğiz. Toplu taşımanın en önemli ayaklarından birisi olan bisikleti hem şehrimizde hem Türkiye´de yaygınlaştırmak için gayreti gösteriyoruz. Bu sistemimiz yüzde yüz yerli ve yüzde yüz Kayseri? diye konuştu.
Kayseri´de bisiklet paylaşım sistemi 18 bin kullanıcıya ulaştı. Halen sistem içinde 450 bisiklet bulunuyor ve isteyen çıkardığı kartla bisikleti kullanabiliyor. (Kurum Bülteni)