YUSUF HALAÇOĞLU GRUP BAŞKANVEKİLLİĞİ GÖREVİNDEN ALINDI

14.07.2015 09:58:36

MHP Genel Başkan Yardımcısı Semih Yalçın, MHP Kayseri Milletvekili Yusuf Halaçoğlu´nun, partisinin TBMM Grup Başkanvekilliği görevinden alındığını açıkladı.


"Baykal´ı destekleseydik AKP´nin tabiriyle, ´dinsiz bir partinin adamını seçtik´ diye bize yükleneceklerdi" şeklindeki sözleri nedeniyle büyük tepki çeken Yusuf Halaçoğlu, MHP Grup Başkanvekilliği görevinden alındı. MHP Genel Başkan Yardımcısı Semih Yalçın, yaptığı yazılı açıklamada, "MHP Kayseri Milletvekili Sayın Prof. Dr. Yusuf Halaçoğlu, görülen lüzum üzerine partimizin TBMM Grup Başkanvekilliğini temsil görevinden alınmıştır" dedi.

 

Bilindiği gibi Halaçoğlu, yaptığı açıklamada ?Baykal´ı desteklemiş olsaydık, dinsiz, inançsız bir partinin adamını seçtirdiniz diyeceklerdi" ifadesini kullanmıştı.

Bu açıklamadan sonra, MHP lideri Devlet Bahçeli´de dâhil olmak üzere birçok siyasi partinin tepkisini çeken Halaçoğlu son olarak ta Grup Başkanvekilliği görevinden alındı. Halaçoğlu partide Kayseri Milletvekili olarak görev yapmaya devam edecek.

Grup Başkan Vekilliği´nden alınmasının ardından Halaçoğlu kendi twitter hesabından açıklamada bulunarak, ?Bugün itibari ile MHP Grup Başkan vekilliğinden alınmış bulunmaktayım. Hiçbir kırgınlık ve alınganlık içerisinde değilim. Görevlendirildiğim andan itibaren bütün gücümle hizmet etmeye çalıştım. Bugünden sonra da her şart ve ortamda, her kademe de partimin ve milliyetçi fikrin bir neferi olarak hizmete devam edeceğimi, ülkümüzün makam ve mevkiyle ölçülemeyeceği şuurunda olarak bütün dava arkadaşlarıma saygılarımı sunuyorum. Her şey Türk milleti içindir? diye konuştu.

MHP´de Halaçoğlu´ndan boşalan grup başkan vekilliği görevine Antalya Milletvekili ve MYK üyesi Doç. Dr. Mehmet Günal´ın getireceği öğrenildi.