YÜREKLERE KOR DÜŞTÜ

3.09.2016 10:41:53

Kayseri 1. Komando Tugayı´ndan geçici görevle Hakkâri´ye göreve giden evli ve 1 çocuk babası Jandarma Piyade Uzman Çavuş Kadir Çelebi´den şehadet haberi geldi.

Hakkâri´nin Çukurca ilçesinde çıkan çatışmada şehit olan Jandarma Piyade Uzman Çavuş Kadir Çelebi´nin Kayseri 1. Komando Tugayı´ndan geçici görevle Hakkâri´ye gittiği öğrenildi.
Hakkâri´nin Çukurca ilçesine bağlı Uzundere beldesi kırsalında güvenlik güçleriyle PKK´lı teröristler arasında çatışma çıkan çatışmada Jandarma Piyade Uzman Çavuş Kadir Çelebi şehit düştü. Kayseri 1. Komando Tugayı´ndan geçici görevle Hakkâri´ye gittiği öğrenilen Kadir Çelebi´nin evli ve bir çocuk babası olduğu öğrenildi.
Aslen Yozgatlı olan Kadir Çelebi´nin eşine Kayseri TOKİ Demokrasi Mahallesi´ndeki evinde acı haber ulaştırıldı.
Şehit uzman çavuşun acı haberi eşine
Yozgat´ta bulunan baba evinde verildi
Hakkâri´nin Çukurca ilçesinde terör örgütü mensuplarıyla girilen çatışmada yaralandıktan sonra şehit olan Piyade Uzman Çavuş Kadir Çelebi´nin (27) acı haberi eşine memleketi Yozgat´ta verildi.
Kayseri 1. Komando Tugayı emrinde görevli iken geçici görevle Hakkâri´de görevlendirilen Piyade Uzman Çavuş Kadir Çelebi, dün PKK terör örgütü mensuplarıyla girilen çatışmada ağır yaralandı. Ağır yaralı olarak kaldırıldığı hastanede şehit olan Kadir Çelebi´nin acı haberi İl Jandarma Komutanı Albay Selçuk Yıldırım tarafından, eşi Aslıhan Çelebi´ye, bayram için geldiği Yozgat´ın Yerköy ilçesinde bulunan baba evinde verildi. 2 yaşında bir kız çocuğu sahibi olan şehit askerin bayramda Yozgat´a gelmeyi planladığı öğrenildi.
Eşinin şehit haberini alan Aslıhan Çelebi, yakınlarıyla birlikte karayoluyla Kayseri´ye geldi. Şehit askerin kayınbabası Geylani Koçer, ?Acı haber çabuk geliyor. Vatanımız, milletimiz sağolsun. En son bir hafta önce görüştük. Bayrama buraya gelecekti. Allah şehitlik mertebesine ulaştırdı? dedi.
Şehit Uzman Çavuş Kadir Çelebi´nin cenazesinin uçakla bugün saat 17.00´de Van´dan Kayseri´ye getirileceği ve bugün ailesinin ikamet ettiği Kayseri´de son yolculuğuna uğurlanacağı belirtildi.



Anahtar Kelimeler: YÜREKLERE DÜŞTÜ