YÜREĞİMİZ YANGIN YERİ!

10.10.2016 10:57:12

Hakkari´nin Çukurca ilçesi Hantepe Üs Bölgesi´nde el bombasının patlaması sonucu şehit olan Sözleşmeli Er Furkan Hamamcı memleketi Kayseri´de vatan toprağına emanet edildi

Hakkari´nin Çukurca ilçesi Hantepe Üs Bölgesi´nde el bombasının patlaması sonucu şehit olan Sözleşmeli Er Furkan Hamamcı (22) memleketi Kayseri´de son yolculuğuna uğurlandı.
Sözleşmeli Er Furkan Hamamcı´nın cenazesi Van Jandarma Asayiş Kolordu Komutanlığı Helikopter Filo Komutanlığı´ndaki törenin ardından memleketi Kayseri´ye uğurlandı. Burada son kez Turgut Reis Mahallesi´ndeki baba evine getirilerek helallik alınan şehit Hamamcı´nın cenazesi daha sonra namazın kılınacağı Kalemkırdı Cami´ne getirildi. Şehidin annesi Hatice Hamamcı ve yakınları, şehidin tabutuna sarılarak gözyaşı döktü. Şehit Hamamcı´nın cenaze namazı İl Müftüsü Şahin Güven tarafından kıldırıldı.
Şehit Hamamcı, 3 ay önce göreve başlamış
Öte yandan 3 çocuklu ailenin ikinci çocuğu olan şehit Sözleşmeli Er Furkan Hamamcı´nın 3 ay önce göreve başladığı öğrenildi. Şehidin cenaze namazına Vali Süleyman Kamçı, belediye başkanları, sivil toplum kuruluşları temsilcileri, polis ve askeri erkan ile ailesi ve vatandaşlar katıldı. Şehit Hamamcı´nın cenazesi kılınan namazın ardından top arabasına konularak Kartal Şehitliği´ne götürülerek defnedildi.
Baba Halil Hamamcı: ?Ağlama oğlum, ağabeyin şehit oldu?
Oğlunu şehit veren acılı baba Halil Hamamcı, ağabeyinin arkasından gözyaşı döken 10 yaşındaki oğlu Hakan´a seslenerek, ?Ağlama oğlum, ağabeyin şehit oldu. Yarın seni de göndereceğim, sen de şehit ol? diyerek teselli etti. Şehit Furkan Hamamcı´nın cenazesi öğle namazını müteakip kılınan cenaze namazının ardından defnedildi. 

/resimler/2016-10/10/1102268635712.jpg



Anahtar Kelimeler: YÜREĞİMİZ YANGIN YERİ