YÜKSEK ELEKTRİK GERİLİM HATTI YER ALTINA ALINACAK

8.08.2014 11:21:55

Melikgazi Belediye Başkanı Dr.Memduh Büyükkılıç, 19 Mayıs, Anafartalar, Kocatepe, Sakarya, Esentepe, Kazıkkarabekir ve Osman Kavuncu Mahallelerini kapsayan Elektrik hattı üzerinde yer alan yüksek gerilim elektrik aktarma direklerinin kaldırılması için Mec

Açık alanda nakil edilen enerjide kayıp meydana geldiğini ve görsel kirlilik oluşturduğunu  hatırlatan Başkan Dr.Memduh Büyükkılıç,   yüksek gerilim için düğmeye basıldığını ve Meclisten oybirliği ile karar alındığını belirtti.

Enerji kaybının da önlenerek ekonomik bir kazançta elde edileceğini ifade eden Başkan Dr. Memduh Büyükkılıç, konu ile ilgili olarak şunları söyledi.

 “Şehir dışında kalacak diye inşa edilen yüksek gerilim elektrik nakil hatları zaman içinde şehrin gelişmesi ile yerleşim bölgesi içinde kalmıştır. Yüksek gerilim elektrik nakil hatları hem kapsadığı alan olarak, hem enerji kaybı olarak, hem de görsel kirlilik arz etmesi açısından yeraltına taşınması için bir çalışma yaptık. Bu çalışma neticelendirilmiş olup 7 mahalle de yer alan bu hatlar yer altına alınacaktır. Belediye öncülüğünde gerçekleştirilen bu çalışma bölge halkı için çok önemlidir. 10 milyon liralık bir yatırım ile gerçekleştirilecek bu çalışma ile hem imar alanı kazanılacak, hem elektrik kaybı önlenecektir.  Kaldırılan hatta yer alan bölgede ise 3.000 metre uzunluğunda, 60 metre genişliğinde alternatif bir yol inşa edilecektir”

Dr.Memduh Büyükkılıç, yüksek gerilim hattının TEİAŞ tarafından kaldırılacağını ve 7 mahalleden geçen ve Bel-Sin ile şehir arasında ikinci büyük alternatif yolun açılacağını sözlerine ekledi.