YÜCEBAŞ GÜVEN TAZELEDİ

5.01.2015 10:27:29

Milliyetçi Hareket Partisi Melikgazi İlçe Teşkilatı 11. Olağan Genel Kurulu yapıldı. İki listenin yarıştığı genel kurulda mevcut Başkan Ertuğrul Yücebaş, yeniden ilçe başkanlığına seçilerek güven tazeledi.

Milliyetçi Hareket Partisi Melikgazi İlçe Teşkilatı 11. Olağan Genel Kurulu yapıldı. İki listenin yarıştığı genel kurulda mevcut Başkan Ertuğrul Yücebaş, yeniden ilçe başkanlığına seçilerek güven tazeledi. İlçe kongresinde konuşan Milliyetçi Hareket Partisi İl Başkanı Mete Eke, çözüm süreci diye ifade edilen çözülme sürecinde terörist başı, müzakereci başı oldu” dedi.

 

Milliyetçi Hareket Partisi Melikgazi İlçe Teşkilatı 11. Olağan Genel Kurulu Kadir Has Kongre ve Kültür Merkezinde gerçekleştirildi. İlçe Kongresine Milliyetçi Hareket Partisi Grupbaşkanvekili ve Kayseri Milletvekili Prof.Dr Yusuf Halaçoğlu, Milliyetçi Hareket Partisi İl Başkanı Mete Eke, MHP MYK Üyesi Mustafa Eraslan, Ülkü Ocakları Başkanı Selim Gümüş, Pınarbaşı Belediye Başkanı Dursun Ataş, Sarıoğlan Belediye Başkanı Ali Osman Yıldız, Özvatan Belediye Başkanı Halit Demir, MHP Eski İl Başkanları, İl Yönetim Kurulu Üyeleri, Meclis Üyeleri ve çok sayıda partili katıldı.

 

Kuran-ı Kerim okunması ile başlayan kongrede divan başkanlığını MHP MYK üyesi Mustafa Eraslan yaptı. Okunan faaliyet ve mali raporlar oy birliği ile kabul edildi. Genel kurulda mevcut başkan ve ilçe başkan adayı Ertuğrul Yücebaş ile Melikgazi İlçe Başkan Adayı Mehmet Özet, birer konuşma yaptı.

 

Adayların konuşmasının ardından partililerin sevgi gösterileri eşliğinde sahneye çıkan Milliyetçi Hareket Partisi İl Başkanı Mete Eke, yerel ve ülke gündemi ile ilgili konuşma yaptı. Ülkede ki Milli Hassasiyetlerin AKP İktidarı ile tahrip edildiğini söyleyen Başkan Eke sözlerini şöyle sürdürdü; “Ülke milli hassasiyetler noktasında nerelerden nerelere gelmiştir. T.C ayaklar altına alınmıştır. Ne Mutlu Türküm Diye yazan tabelalar yerlere indirilmiştir. Andımız kaldırılmıştır. Türklüğe dayalı ne varsa bu iktidar tarafından tahrip edilmiştir. Var olma sebebi Türk gurur ve şuuru, İslam ahlak ve fazileti olan vatan sevdalıları yani sizler, yani Milliyetçi Hareket partililer bu kötü gidişe dur deminin vakti geldiğini hissediyor. Bu kötü gidişe dur demenin zamanı 7 Haziran 2015 Genel Seçimleridir.” Dedi.

 

Genel Kurul salonunda Ülkücü şehitlerin ve Başbuğ Alparslan Türkeş’in ruhunun olduğunu ifade eden Başkan Eke duygu dolu bir şiir okuyarak salonda duygusal anların yaşanmasına sebep oldu. AKP İktidarını Ekonomi, İç ve Dış Politika olmak üzere üç başlıkta masaya yatıran İl Başkanı Mete Eke ekonominin çöktüğün belirterek şöyle konuştu;

 

Emeklinin, asgari ücretlinin hali perişan, orta kesim dediğimiz insanlar çökmüş, kredi kartı borcu, kredi borcu insanlarımızı biçare durama getirmiştir. Cumhuriyet kurulduğundan 2002 yılına kadar olan total iç ve dış borç, 12 yıllık AKP iktidarında 2`ye katlanmış, adeta bir bataklık içerisine girmiş durumdadır. Ey Ülkeyi yönetenler siz sadece yandaşlarınızı zengin ettiniz. İç politika da ise demokratikleşme paketleri adı altında terörist başı müzakereci başı olmuştur. İmralıya telefon hattı çekildi,  perde kalktı, her türlü görüşmeler devam etmekte. Teröristler kanun tanımaz hale geldi. Doğu ve Güneydoğu Anadolu’da yol kesiliyor, kemlik kontrolleri yapılıyor ,hatta özerlik ilan ediliyor. Hükümet yetkilileri ise sadece seyrediyor” diye konuştu.

 

Milliyetçi Hareket Partisi’nin Teşkilat, Lider ve Doktrin esaslı bir parti olduğunu altını çizen Başkan Eke, “

Su toprağa düşerse çamur olur, kan toprağa düşerse vatan olur.  Sevgi serbestliği vardır. Saygıda mecburiyet vardır. Bugün teşkilatın başında bugün biriler vardır, yarın başkaları olur. Hiç biriniz buraya makam mevki başka amaçlarla ile gelmemiştir, ülkücü olurken akıl bali yaşımızda ülkücü olmuşuz ve demişiz ki Allaha, Bayrağa, Kurana ve silaha yemin olsun demişiz. Kavgamız son nefer, son nefes demişiz. 2010 senesinde Sayın Genel Başkanımız tarafından görev tevdi edildiğinde gelir gelmez yönetim oluşturduk, ilçelerimizi dizayn ettik, 6-7 ay sonra 12 Haziran seçimleri ile karşı karşıya kaldık o günün şartlarında AKP’nin estirdiği bir rüzgâr da, o şartlar altında Kayseri’de kuru söğütten düdük çıkarttık, kimse oturduğu yerden ahkâm kesmeyecek” diyerek sözlerini sonlandırdı.

 

Milliyetçi Hareket Partisi Grupbaşkanvekili ve Kayseri Milletvekili Prof. Dr Yusuf Halaçoğlu ise yaptığı konuşmada terör olayları, 17-25 Aralık Operasyonu ve Cumhurbaşkanının Türkçe ile felsefe yapılmaz açıklamaları hakkında önemli ifadelerde bulundu. Halaçoğlu, “üç-beş çapulcu iktidardan destek alarak güneydoğu`da hâkimiyet kurması, zannetmeyin ki bu toprakları onlara bırakacağız, o toprakları kan dökerek almak zorundalar. O topraklar kanla alınmıştır yine kanla geri alınacaktır" dedi.

 

17-25 Aralık tarihinde yapılan operasyonlarla ilgili konuşan Halaçoğlu Birilerinin vicdanı olmayabilir. Vicdanı olsa 17-25 Aralık olmazdı. Aklı olsa, 17-25 Aralık`tan önce birlikte oldukları, paralel yapının devleti yıkmanın peşinde olduklarını söyleyerek gaflet içinde bulunmazlardı" diye konuştu, Konuşmasında son olarak Cumhurbaşkanının Türkçe ile felsefe ile yapılamayacağı şeklindeki ifadelerine cevap veren Halaçoğlu Seyit Ahmet Arvasi’nin bir şiirini okuyarak, hani Türkçe ile felsefe yapılmazdı. Birileri Cahilse ben ne yapayım” dedi.

Yapılan konuşmaların ardından seçimlere geçildi. İki listenin başkanlık için yarıştığı ilçe kongresinde mevcut başkan Ertuğrul Yücebaş tekrar başkanlık görevine seçilerek güven tazeledi.