YÖRESEL TATLARA İLGİ OLDUKÇA AZ

30.03.2015 09:56:58

Dünya Ticaret Merkezi'nin içerisinde Alışveriş Günleri başladı.

 

Fuar beklenilen ilgiyi görmedi.  Ziyaretçilerin yeterli olmasına rağmen dışarıdan gelen esnaf, Yeteri kadar satış yapamadık. Ürünlerimizi tanıtıyoruz” dedi.

Kayseri'de 20-31 Mart tarihleri arasında düzenlenen alışveriş günleri fuarı başladı. Farklı bölge ve şehirlerden kendi yöresel ürünlerini tanıtmak için gelen esnaflar çok fazla alışveriş yapılmamasından şikâyet etti.

Ankara Beypazarı'ndan gelen Abdullah Ünal ellerinde çok güzel ve ilginç ürünler olduğunu belirterek, Aslında kurutma olan ürünler dünya tarihinin en eski gıda saklama yöntemidir. Bizde de kurutulmuş sarımsak, melemen ve birçok kurutulmuş ürün mevcut. Kışın olmayan sebze ve meyveleri kurutarak kışın tüketiyoruz. Hepsi yüzde yüz organik. Örneğin elimizde kaz dağlarından toplanan çok özel bir kekik var. Dağlardan toplanır, aroması çok yüksektir. İlaç sektöründe kullanılıyor. Fuara olan ilgiden ve satıştan maalesef çok memnun değiliz. Gittiğimiz her ilde çok fazla talep görmemize rağmen Kayseri'de istediğimiz ilgiyi göremedik” dedi.

Adıyaman'dan gelen Uğur Gölgelikaya ise, amaçlarının sadece illerini tanıtmak olduğunu belirterek, Adıyaman'dan ilimizi tanıtmak için fuar merkezinize geldik. Kayseri'ye Adıyaman'ı tanıtıyoruz. Yöresel peynir helvamızı tanıtıyoruz. İrmik, şeker ve peynir karışımından yaptığımız bir tatlı. Sadece Adıyaman'da yapılan bir helva çeşitidir. Zeytinyağlı baklavamız da var, özelliği ise Türkiye'de sadece Adıyaman'da üretiliyor olmasıdır. Yerken hiçbir şey hissetmiyorsunuz. Zeytinyağının ‘Z' sini bulamazsınız içerisinde. Kâr amacı gütmüyoruz, amacımız sadece yöresel tatlarımızı ve ilimizi tanıtmak” ifadelerini kullandı.

Haber: Berna Utaş Utangan