YİNE HAKEM İSYANI

13.12.2017 10:47:11

U19 Ligi 9.haftasında oynanan Kılıçaslan Yıldızspor ile Kayseri Şekerspor maçında yaşanan olaylar sonrasında Kılıçaslan Yıldızspor Kulübünden zehir zemberek bir açıklama yaptı.

U19 Ligi 9.haftasında oynanan Kılıçaslan Yıldızspor ile Kayseri Şekerspor maçında yaşanan olayla sonrası Kılıçaslan Yıldızspor Kulübünden açıklama?      

Ligin 9.haftasında Organize Sanayi Stadında oynanan Kayseri Şekerspor ile Kılıçaslan Yıldızspor maçı hakem Yusuf Erdoğan tarafından Kılıçaslan Yıldızspor takımı sahada 7 kişinin altını düşmesi sonrası maçı bitirdi.

Rakibi karşısında 3-1 öndeyken yaşanan olaylar amatör lige ve maça adeta gölge düşürürken yaşanan bu olaylar Kılıçaslan Yıldızspor Kulübünü isyan ettirdi.  Kılıçaslan Yıldızspor Kulübü yaşanan bu olaylar sonrası yazılı bir açıklama yaptı.

Kılıçaslan Yıldızspor Kulübü Başkanı Hüseyin Uyar yaptığı yazılı açıklamada, ?                                                                      Kılıçaslan Yıldızspor kulübü olarak 35 yıllık spor tarihimizde her zaman spor yapmak amacında olan amatör spora hizmet etmekten başka düşüncesi olmayan köklü ve de şerefli bir kulübüz. Çocuklarımızı spora özendirmek için sokaktan ve kötü alışkanlıklardan kurtarmak için maddi manevi kimseden destek almadan verdiğimiz mücadelede ne yazık ki hep ezildik hep hatalar kulübümüz aleyhine oldu mağdur olan mazlum olan hep bizim kulübümüz olmuştur. Ben bunu şuna yorumluyorum arkamızdan güçlü müesseseler paralı işadamları yok kulisçi bir yönetime sahip değiliz eğer böyle olsaydı herhalde bizde korunur kollanırdık. Ama biz Allaha sığınıyor bize düşmanlık edenleri de önce Allaha sonra Türk spor kamuoyuna havale ediyorum? dedi.

?Haftalardır gelen olayların birikiminin sonucudur?

Gelelim yaşanan olaylara bu yaşananlar bu haftaya mahsus bir şey değil ki haftalardır süre gelen olayların birikiminin sonucudur. Ben kulüp başkanıyım hakemlere hakaret ettim diye yani hakaret dedimse küfür falan değil terbiyesiz, gerizekalı, manyak dedim diye futbol disiplin kurulu tarafından 75 gün ceza aldım aynı Disiplin Kurulu hakeme ağza alınmayacak küfürler etmesine rağmen 21 gün ceza aldı bir kere burada adaletsizlik ve kokuşmuşluk var haftalardır hakemlerin planlı olarak sindirme operasyonuna maruz kalmaktayız. Bir hakem sporcu yerde kıvranırken ayağını mı kırıldı kalk diye sarı kart göstermeye can atması bir işaret etti. 5 yıldır biz bu raya gelmek için çalıştık çabaladık bir hakem ekibinin tarafgirliğimi desem bilmiyorum 5 yıllık emeğimizi bir çırpıda çöpe attı. Kendilerine karşı bir saldırı olmamasına rağmen güle eğlene maçı tatil etmeleri ne kadar mutlu etti herkesin görmesini isterdim. Ancak bu hakemlere sormak isterdim Şekerspor taraftarı en az 5- 6 kişi sahanın içine girerek maç oynanırken sahaya girip sporcuma saldırırken maçı neden tatil etmedi sormak istiyorum.  Kayseri Şekersporlu oyuncalar 3-1 mağlupken tüm sporcularım sert darbelere maruz kalırken  ve Kayseri Şekersporlu oyuncular oyuncularımızı tahrik ederken  gole giden oyuncumuzu arkasından çekerek yere düşürdüğünde acaba kartı yok muydu yine ilk yarı oyuncumuzu sakatlamaya yönelik pozisyonda sadece faulle yetinip kart göstermemesi acaba tesadüf müydü.

?Buradan soruyorum herkese?

Ben şimdi bileklerine aldıkları darbeden dolayı yırtılan çorapları delil olarak hakemlerin önemi bıraksaydım kart göstermesi için. 3 hakem sadece benim sporcuları izlemek onları cezalandırmak için sahaya çıkmışlar biz bunu gördük hiç pozisyonu olmayan bir takım nasıl galip getirilir bunu öğrenmiş olduk. Bunu yaşayan kulüplerimiz biliyorlardır.  Soruyorum size eyy.  Hakemler maç oynanırken sahaya giren Kayseri Şekerspor taraftarlarına hoş geldiniz buyurun beraber yönetelim, mi dediniz, siz saha komiseri onları dışarı çıkarmak için mücadele ederken sen hangi sporcuyu atsam diye Kılıçaslan Yıldız Sporun en etkili sporcularını mı tespit ediyordun. Hakkını yemeyelim buna da başarılı oldunuz en etkili sporcularımız cezalandırdın. Yav,  kardeşim sana demezler mi bu takım 3-1 galipken ve sayısız golü kaçırırken neden bu şekilde sinirlendi. Ayrıca size demezler mi sahada bu olaylar olurken hiç mi Kayseri Şekersporlu bir oyuncu kuraldışı kartlık hareket yapmadı. Demezler mi sana maçı rakip takımın yedek kulübesinin önünde görev yapan yan hakem mi yönetiyor. Neden o sporcuları atman için uyarıyor. Çocukların emeklerini gasp eden kim varsa onları Allaha havale ediyorum ve bunun peşini bırakmayacağımı da bilmenizi de istiyorum. Tüm spor kamuoyuna sesleniyorum. Maç oynanırken sahaya seyirciler giren mi maç tatil edilir yoksa saha dışında tribünde kavga edilirken mi maç tatil edilir. Dayak yiyen sporcularımın ve darp edilen kulüp başkanı olarak şahsım sizden davacıyız ben sizin gibi hukuk önünde değil Allah´ın huzurunda kendim ve sporcularım adına davacıyım 35 yıllık şerefli bir kulübün hakkı için davacıyım. Bu yaşananların bilinmesi için spor kamuoyunu bilgilendirmek için bunları anlatıyorum bizim gibi bir çok kulübümüzün canı yanıyor 2 hafta önce aynı hakem canımız yaktı ve aynı hakem böyle önemli bir maçta sanki kasıtlı olarak bu maça verildi. Ben diğer kulüp yöneticisi başkanlarıma sesleniyorum gelin birlik olalım bizde amatör kulüpler birliğini kuralım. Hakkımızın yenmemesi için mücadele verelim? diye konuştu.



Anahtar Kelimeler: YİNE HAKEM İSYANI