?YILIN HER GÜNÜ HATIRLANMAK İSTİYORUZ?

9.03.2016 10:10:11

Erciyes Üniversitesi (ERÜ) Bilinçli Gençlik Kulübü tarafından düzenlenen ´8 Mart Dünya Kadınlar Günü´ etkinliğinde üniversitede çalışan kadınlar bir araya geldi. Eczacılık Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Müberra Koşar, ?Sadece 8 Mart´ta değil, yılın her günü h


Sabancı Kültür Sitesi´nde düzenlenen etkinliğe; Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Karamehmet Yıldız, Eczacılık Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Müberra Koşar, Veteriner Fakültesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Yeliz Yıldırım, Yrd. Doç. Dr. Zeynep Ölçü ve çok sayıda bayan akademisyen, idari personel ve öğrenci katıldı. Programda açılışında 8 Mart Kadınlar Günü ile ilgili şiirler okundu ve slayt gösterisi tertiplendi. Daha sonra ise konuşmalara geçildi. Eczacılık Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Müberra Koşar, konuşmasında, kadınların yaşadığı sıkıntılara dikkat çekti.
Prof. Dr. Koşar, "8 Mart´ta bize hediye alınsın, çiçek alınsın, mağazalarda indirimler yapılsın. Biz bunu istemiyoruz. Sadece anlaşılmayı istiyoruz. Biz sadece 8 Mart´ta değil, yılın her günü hatırlanmak istiyoruz. Daha doğrusu iki cinsin birbirini karşılıklı olarak anlamasını istiyoruz. Ülkemizde beşik kertmesi hala mevcut, kız çocuklarının okutulmaması, tarlada çalıştırılması, evdeki işlere yönlendirilmesi, erken evlilikler. Peki, şehirlere geldiğimizde ne var. Cinsel taciz, toplum baskısı, iş hayatındaki baskı, kadın cinayetleri, çalışsa da evdeki sorunlar, toplumda eşit temsil olmaması. Bunlar en büyük sorunlarımız. Ortalama günde 3 kadın cinayete kurban gidiyor. Her 4 saatte bir kadın tecavüze uğruyor, öldürülen her 5 kadından biri ayrılmak istediği için öldürülüyor. 575 kadın şiddete maruz kalıyor.? ifadelerini kullandı.
Etkinliğe katılan Veteriner Fakültesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Yeliz Yıldırım da, kadınların kendilerini geliştirme yolları hakkında bilgiler verdi. Etkinlik sonunda katılımcılara çiçek dağıtıldı.