Yıldız´dan girişimcilere destek

11.11.2016 09:23:26

Sarıoğlan´ın kalkınması, örnek ve model olması için her türlü olumsuz eleştiri, iftira, dedikodu ve yıpratma politikalarına karşın Belediye Başkanı Ali Osman Yıldız gecesine-gündüzüne katarak çalışmaya aralıksız devam ediyor.

Sarıoğlan´ın kalkınması, örnek ve model olması için her türlü olumsuz eleştiri, iftira, dedikodu ve yıpratma politikalarına karşın Belediye Başkanı Ali Osman Yıldız gecesine-gündüzüne katarak çalışmaya aralıksız devam ediyor. Özellikle, geriye göçün hızlanması için işsizlik, girişimcilik konularına tam destek veren başkan Yıldız, boş zamanları nedeniyle bol dedikodu yaparak ilçeyi geriye götürenleri de bu tip kurslara katılarak doğdukları ve doydukları topraklara katkıda bulunmaya çağırdı.

Sarıoğlan Belediye Başkanı Ali Osman Yıldız, girişimciler ve işsiz gençlerden gelen ?uygulamalı girişimcilik kursu açılması´ talebine tam destek verdi. Kısa adı KOSGEB olan Küçük ve Orta Ölçekli İşletmeleri Geliştirme ve Destekleme İdaresi Başkanlığı tarafından Sarıoğlan´da hafta içi ve hafta sonu olmak üzere açılan iki ?uygulamalı girişimcilik kursu´ için yer ve maddi destek sağlayan başkan Yıldız´ın bu çabasına hafta içi için 8´i bayan 30, hafta sonu da bir bu kadar kişi daha başvurdu.

Kosgeb´in iş geliştirme uzmanı Reyhan Öztaşkın´ın verdiği 4 gün 32 saat süreli kursa, hizmet sektöründe iş fikri bulunan 25-30 yaş arasında katılanlardan başarılı olanlara belge verilecek. Başarılı olan kursiyerler, 50 bin lira hibe 100 bin liraya kadar kredi alma ve kendi işini kurma fırsatı yakalayacak.

Sarıoğlan Belediye Başkanı Ali Osman Yıldız, genellikle işsiz, boş gezen, çalışmayan, gezerek, oturarak dedikodu yapan, iftira atan, çalışanları, üretime katkısı olanları ve belediyeyi yıpratmaya çalışanları da bu tip kurslara katılmaya çağırdı. KOSGEB´in bu tip kursları sonunda yarısı hibe 100 bin liraya kadar kredi verildiğini belirten başkan Yıldız ?18 yaş üstü, evli, bekar, cinsiyet farkı olmaksızın isteyen herkes katılabilir. Benim önerim, ülkesine, şehrine, ilçesine, vatan topraklarına hiçbir katkısı olmayan, yaptığı dedikodular ve attığı iftiralar ile zarar bile veren kişilere de bu kurslara katılmaları çağrısında bulunuyorum.  Kurslar devlet tarafından iş yeri açacak olan vatandaşlara hibe kredi almak için çok önemli. Ayrıca bu kurslar sonunda girişimcilerin bölgemize katkıları ile Sarıoğlan´a tersine göç ve kalkınmada hızlanacak. Bizde Sarıoğlan´ın kalkınması için çabalıyoruz.  Dedikodu yapanları artık üretimde, vatana, millete, devlete katkıda da görmek istiyoruz? dedi.

Kosgeb iş geliştirme uzmanı Reyhan Öztaşkın´da,  uygulamalı girişimcilik kurslarının önemine dikkat çekti. Öztaşkın´da, kurslara devamlılığın esas alındığını, başarılı bir şekilde kursları tamamlayanlara kurs bitirme belgesi verildiğini, bu belgeler ve hazırlamaları gereken diğer belgeler ile kurdukları iş yeri için hibe desteklerden faydalanabildiklerini tekrarladı.

 

 

 



Anahtar Kelimeler: Yıldız girişimcilere destek