Yetkililer sessizliğini koruyor

4.03.2015 11:34:32

Kayseri'de bir haftada üst üste yaşanan iki taciz olayının ardından yetkili kurumlar sessizliğini korurken, bu konuda tekrar düzenlemeler yapılması gerektiği gündeme geldi.

Kayseri'de bir haftada üst üste yaşanan iki taciz olayının ardından yetkili kurumlar sessizliğini korurken,  bu konuda tekrar düzenlemeler yapılması gerektiği gündeme geldi.

 

Yetkililer sessizliğini koruyor

 

Türkiye henüz Özgecan Aslan'ın vahşice öldürülmesinin ardından, Kayseri'de yaşanan iki farklı ortaokul öğrencisine taciz skandalıyla sarsıldı. Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı'nın her 4 saniyede bir kadın şiddet veya tacize mazur kalıyor açıklamasının üzerinden çok geçmemişti ki Kayseri'de yaşanan iki taciz skandalı bu konuda cezalar mı yetersiz sorusunu akla getirdi. Kayseri Valiliği önceki gün servis şoförünün 15 yaşındaki öğrenciyi taciz etmesinin ardından bir tezhip yayınlayarak olayı ayrıntılarıyla kamuoyuyla paylaşmıştı. Kadim Kent Kayseri'nin belediyelerinden ise henüz bir açıklama yapılmaması dikkat çekti. İl Milli Eğitim Müdürlüğü ise söz konusu olan olaylarda, her iki okul içinde müfettişlerini görevlendirdi. Müfettişlerin detaylı araştırması sonucu ortaya çıkacak sonuç üzerine ne gibi önlem veya tedbir alınacağı merak konusu.

Olaylar nasıl gelişti?

 

Geçtiğimiz hafta ilk olarak İncesu İlçesi Vali Sebahattin Çakmakoğlu İlköğretim Okulu'nda Müdür Yardımcısı A.A., 8. Sınıfta okuyan kız öğrenciyi taciz ettiğini iddiasıyla göz altına alındı. Emniyette ifade veren A.A. daha sonra çıkarıldığı mahkemede tutuklanarak cezaevine gönderildi. İncesu'da okulda yaşanan bu olayın ardından, bu kez de Pınarbaşı ilçesinde benzeri bir olay yaşandı.  Okul çıkışında yaşanan olayda ise, servis şoförü 25 yaşındaki S.D. araçta tek başına kalan 15 yaşındaki kız çocuğuna sarkıntılık etti. Olay kız çocuğunun rehber öğretmenine olan-biteni anlatmasıyla ortaya çıktı... Öğretmenlerin şikâyeti sonrasında servis şoförü S.D.'nin jandarma tarafından yakalanarak gözaltına alındı. Yapılan soruşturma sonrasında S.D. çıkarıldığı mahkemede tutuklanarak cezaevine gönderildiği bildirildi.