YETER BE YETER!

21.11.2014 10:37:40

Elektrik faturalarında yer almaya devam eden kayıp kaçak enerji bedeli vatandaşı çıldırtma noktasına getirdi. Her fatura döneminde karşılarına çıkan bu bedel nedeniyle vatandaştan sert tepki var.

Kayseri genelinde birçok vatandaş elektrik faturalarında yer alan Kayıp Enerji Bedellerinin kendilerinden tahakkuk edilmesine tepki göstererek konuyu Tüketici Hakem heyetlerine götürmeye hazırlanıyor.

İl genelinde vatandaşlar, elektrik faturalarındaki kullanmadıkları kayıp enerji bedellerinin kendilerinden alınmasına tepkili. Kayıp Enerji Bedelleri ile ilgili 10 yıllık geri ödenmesi için tüketici hakem heyetine başvuran vatandaşlar hakem heyetinin vereceği kararın tüketiciler lehine sonuçlanacağından emin.

Elektrik Faturalarından kullanılan enerji bedeli dışında yaklaşık 12 kalemle faturaların yükseltildiğini belirten vatandaşlar en büyük rakamın ise kayıp enerji bedellerinde yaşandığını ifade eden vatandaşlar konu ile ilgili Yargıtay’ın, elektrik dağıtım şirketlerinin vatandaşlara ve şirketlere gönderdikleri faturalara “kayıp-kaçak bedeli ve sayaç okuma bedelinin yansıtmasının” hukuka uygun olmadığına şeklinde karar verildiğini, Yargıtay 3. Hukuk dairesinin bu kararının emsal gösterilebileceği belirttiler.