YEŞİLAY HAFTASI NEDENİYLE KONFERANS DÜZENLENDİ

4.03.2015 10:04:13

Kayseri Valiliği İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü Konferans Salonunda gerçekleştirilen konferansa Vali Orhan Düzgün'ün eşi Gül Düzgün'ün yanı sıra Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Murat Eskici, Kültür ve Turizm İl Müdürü İsmet Taymuş, Büyükşehir Belediye

 

Bağımlılıkla mücadele, sigara, alkol ve uyuşturucunun zararlarının anlatıldığı konferansta konuşan Gül Düzgün, Yeşilay Haftasında alkol, sigara ve uyuşturucunun zararlarının topluma, aileye ve insana anlatılmaya çalışıldığını belirtti.

Gül Düzgün, Yeşilay'ın amacının ülkemizdeki ahlaki ve kültürel atmosfer içerisinde içki ve uyuşturucu maddelerin sigara dâhil olmak üzere tüketimini görüş birliği yaparak en aza indirmek ve sağlıklı bir nesil ve toplumun oluşmasını sağlamak olduğunu söyledi.

İçki, sigara ve uyuşturucu gibi zararlı alışkanlıklar konusunda bir anne, psikolog ve vali eşi olarak toplumdaki bireyleri bilinçlendirmeye çalıştığını kaydeden Gül Düzgün, şöyle devam etti:

Çocuklarımızı sevelim, sayalım ve ilgilenelim. Ahlaki hassasiyetleri anlatıp, aydın bireyler olması için çalışalım. Aileyi düzeltirsek toplumu düzeltiriz. Kendimizden başlayarak kişisel gelişimimizi arttırmalıyız. Çocuklarımıza iyi bir eğitim verebilirsek kötülüklerin önüne geçebiliriz.”

Yeşilay Kayseri Şubesi Eski Başkanı Mehmet Adıgüzel, Yeşilay'ın 1 asırdır Türkiye'ye hizmet ettiğini ve Hilal-i Ahmer adında kurulan derneğin 1935'de Yeşilay adını aldığını ve Türkiye'de içki, sigara, madde bağımlılığı, internet bağımlılığı ve şiddeti öngören bütün bağımlılıklarla mücadele ettiğini dile getirdi.

Yeşilay Kayseri Şubesi Yönetim Kurulu üyelerinden Hacı Yakışıklı ise Yeşilay'ın halkın ve bilhassa gençlerin korunması için yaptığı çalışmalarla kamuya önem veren ve bu sebeple de kamuya yararlı cemiyetler arasında yer alan bir kurum olduğunu dile getirdi.

Konuşmaların ardından, Türkiye Bağımlılıkla Mücadele (T.B.M.) Kayseri Sorumlusu Şenay Kiraz T.B.M. hakkında, Kayseri Eğitim ve Araştırma Hastanesi Göğüs Hastalıkları Uzmanı Uz.Dr. Münevver Mertsoylu Aydın sigara hakkında, Kayseri Eğitim ve Araştırma Hastanesi Ruh Sağlığı Uzmanı Uz.Dr. Arzu Sarp uyuşturucu hakkında, Yeşilay Kayseri Şubesi Gönüllü Eğitmeni Mustafa Kurban ise alkol hakkında konferansa katılanları bilgilendirdiler.