Yeni yollar kazandırılacak!

22.08.2016 09:16:46

Kocasinan Belediyesinin yol atağı devam ediyor.

 Kocasinan Belediye Başkanı Ahmet Çolakbayrakdar, Kocasinan Bulvarı ile Horasan Caddesi arasında yapımı devam eden ?Taşkın Koruma Kanalı´ ve çevre düzenlemesi çalışmalarını yerinde inceledi. Başkan Çolakbayrakdar, inceleme sonrası yaptığı değerlendirmede, ?Burada yapılan, temel de bir kanalın ıslahı çalışması gibi gözükse de aslında kanalın sağında ve solundaki güzergâhın iyileştirmesiyle birlikte bir yol çalışmasıdır. Yol çalışmasının bitmesiyle şehrimize yeni bir güzergâh kazandırmış ve trafik noktasında şehrimize alternatif bir ulaşım sunmuş olacağız.? dedi.
Başkan Çolakbayrakdar´a, Başkan Yardımcısı Ali Bulu ile Belediye Birim Müdürleri de eşlik etti. Çalışmalar hakkında yetkililerden bilgi alan Başkan Çolakbayrakdar, çalışmaların kısa sürede tamamlanması yönünde talimatta bulundu.
İnceleme sonrası kısa bir açıklamada yapan Başkan Çolakbayrakdar, Kocasinan´ı baştan aşağıya modernize ederken, şehrin altyapısını da geleceğe hazırladıklarını ifade etti. Başkan Çolakbayrakdar, ?Haziran ayının başlangıcında yapımına başladığımız ?Taşkın Koruma Kanalı´ hızlı bir şekilde devam ediyor. Şu anda çok şükür gayet güzel bir noktadayız. Kanalın uzunluğu yaklaşık 2,5 kilometrelik güzergâhı kapsıyor ve çevresinde 5,5 kilometre beton perde yapılıyor. ?Taşkın Koruma Kanalı´, Horasan Caddesi?nden başlayıp Kocasinan Bulvarı´na, Kocasinan Bulvarı´ndan da Sivas Caddesi´ni birbirine bağlayacak bir akstır. Kayabaşı, Tanpınar, Talatpaşa ve Fevzioğlu Mahallelerini kapsayan dere ıslah çalışmasıyla buraları daha modern bir çevre görünümüne kavuşturacağız. Temelde bir kanalın ıslahı için yapılan bir çalışma gibi gözükse de aslında kanalın sağında ve solundaki güzergâhın iyileştirmesiyle birlikte bu bir yol çalışmasıdır. ?Taşkın Koruma Kanalı´nı tamamlandıktan sonra çevresinde yapacağımız yol çalışmasıyla birlikte şehirde yeni bir aks oluşturmayı planlıyoruz. Yol çalışmasının bitmesiyle de şehrimize yeni bir güzergâh katacak ve trafik noktasında şehrimize alternatif bir ulaşım sunulacak. Bu da bölgenin gelişimini hızlandıracaktır. Çalışmalarımız şimdiden hayırlı uğurlu olsun.? diye konuştu.
Başkan Çolakbayrakdar, yepyeni bir Kocasinan inşa etmek için yoğun bir çaba gösterdiklerini de sözlerine ekledi. (Kurum Haberi)



Anahtar Kelimeler: Yeni yollar kazandırılacak