YELKENOĞLU ORTAOKULU, KONYA KÜLTÜR GEZİSİNDE

1.05.2015 10:16:07

Kayseri Özel Yelkenoğlu Ortaokulunun 6'ncı sınıf öğrencileri, eğitime verilen arayı değerlendirerek Konya'ya kültür gezisi düzenledi.



 Mevlânâ diyarı Konya'nın manevi ortamlarında dua etme imkanı da bulan ortaokullu öğrenciler, şehrin tarihi dokusunu yansıtan eserleri gezmeyi de ihmal etmediler.
Kültürel etkinliklerin ardından eğlenceye de zaman ayıran Yelkenoğlu Ortaokulu öğrencileri, Türk ve Dünya motiflerinin bir araya getirildiği 80 Günde Devr-i Alem Parkında hem minyatür çizgi film kahramanları sunum alanlarını hem de hayvanat bahçesini gezme imkanı da buldular.
Oldukça eğlenceli ve bilgi dolu geçen Konya kültür gezisinin ardından etkinlik ile ilgili bilgi veren Yelkenoğlu Ortaokulu Görsel Sanatlar Dersi Öğretmeni Mehtap Şentürk: Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı etkinlikleri çerçevesinde bir grup 6'ncı sınıf öğrencilerimizle böylesi bir gezi düzenledik, bu faaliyetle öğrencilerimizin hem kültürel birikimine katkı sağladık hem de eğlenmeleri için bir fırsat oluşturduk. Konya, gerçekten de gezilip görülmesi gereken bir şehir.” şekinde konuştu.