YAZDIM AMA NİYE YAZDIM!

16.10.2015 11:09:42

CHP İl Başkanı Mustafa Ayan, kamuoyunda gündeme gelen CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu´na yazdığı mektupla ilgili konuştu.

 

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) İl Başkanı Mustafa Ayan, kamuoyunda gündeme gelen CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu´na yazdığı mektupla ilgili, ?Evet, böyle bir rapor mevcut. Bizzat kendim imzaladım. Lakin milletvekilleri adaylarımızla aldığımız ortak karar sonucunda yazılmış bir mektuptur? dedi.

CHP İl Başkanı Mustafa Ayan, gündeme dair düzenlediği basın toplantısında sorduğumuz, ? 17 Ekim´de yapılacak olan CHP mitingini iptal etmenizin nedeninin Genel Başkanınız Kemal Kılıçdaroğlu´na yazdığınız mektup olduğu konuşuluyor. Mektubun içeriğinde ise sizin Kayseri milletvekili adaylarınızın yeteri kadar çalışmadığını söylediğiniz ve bunun için de Genel Başkanınızın gelmesini istemediğinizi belirttiğiniz kamuoyunda ifade ediliyor? bu konu hakkındaki görüşlerinizi alabilir miyiz?

?Altına kendi imzamı attım?

Ayan cevaben İl Başkanlığı olarak ortak bir rapor hazırladıklarını belirterek, ?Kayserimizin durumunu rapor eden bir yazı hazırladık. Bu yazıda da adaylarımız şikâyet edilmedi. Genel başkanımıza gelmeyin denmedi. Sadece 17 Ekim mitingimiz için hazırlıklarımızın ne aşamada olduğunu, ekonomik anlamda kuşatılmış olduğumuzu, Kayseri´de AK Parti dışında hiçbir partinin rahat olmadığını söyledik. Sorunlarımızı dile getirdik. Mitingi iptal edeceğiz ne yapalım denildiğinde ben de çok acil arkadaşlarımızı toplantıya çağırdım. İlk üç sırada yer alan adaylarımızla yaptığımız görüşme sonrasında iptal kararını onayladık. Yani mitingin iptali ortak kararımızdır. Genel Başkanımızın böyle bir durumla alakası yok. Göndermiş olduğumuz yazı doğrudur, altına imzamı attım. Parti içinde kalması gereken bir yazıydı? şeklinde konuştu.

?Bunlar önemli şeyler değil?

Ayan, parti içerisinden birinin bu yazı alarak gazetecilere servis ettiğini söyleyerek açıklamasını şu şekilde sürdürdü: ?Hangi ahlaksız, hangi terbiyesiz, hangi şerefsiz, hangi namussuz yaptıysa bu yazıyı alıp bir gazeteci arkadaşımıza servis etmiş. O gazetedeki arkadaşımız da kendi yorumlarıyla birtakım yazılar yazmış. Anlayacağınız kendi şahsi yorumlarını katmış. Çok da önemli değil bunlar. Biz bu seçimlerde çok daha büyük engellerle karşılaşacağımızın farkındaydık. Yarın daha büyük haberler de çıkabilir. Adaylarımızla ve hatta genel başkanımızla ilgili de çıkabilir. Bunlar önemli şeyler değil. Bizim gönderdiğimiz rapor benim şahsi düşüncemi kaleme aldığım bir rapordur. Kayseri´nin ekonomik durumunu ve 17 Ekim günü yapılacak olan mitingle ilgili tedbir almamız gerektiği ile ilgilidir. Genel başkanımız da duyarlı davrandı. Mitingi iptal etme kararı alınırken de tüm adaylarımızın fikri alındı. Kararın nedeni sadece genel merkezimizin tüm Türkiye´deki iptal kararıdır. Aday arkadaşlarımız, ?Biz daha rahat çalışırız. Genel Başkanımızı Kayseri´de oyalamamak adına bu kararı alalım ama isterlerse buyururlarsa başımızın tacıdır´ dediler. Mevzu bahis olan o raporun açılımı budur. İsterseniz bu raporu sizlerle de paylaşabiliriz.?

?Genel merkez en doğru kararı verdi?

CHP 3. sıra Milletvekili Adayı Aşkın Genç´de mitingin iptal olma nedeninin Türkiye genelinde oluşan hassasiyetler olduğunu söyleyerek, ?Bütün partiler bu hasiyetlerden dolayı ülke genelinde mitinglerini iptal etti. Bizler de böyle bir ortamda, gerginlikte bu mitinglerin yapılması çok da doğru bulmuyoruz. Ayrıca bu mitinglerin çok şey katacağını da düşünmüyorum. Genel merkez bence en doğru kararı verdi. Zaten dışarıdaki ülkelere de baktığımızda hiçbir yerde böyle mitingler yapılmıyor? dedi.

Geçtiğimiz hafta içerisinde Twitter fenomeni Fuat Avni´nin paylaşımının Konya, Şanlıurfa ve Kayseri´yi ifade etmesinin de bir etkisinin olup olmadığını hatırlattığımız Genç, konu ile ilgili görüşlerini şu şekilde ifade etti, ?Bu sadece bizim için değil bütün partiler için sıkıntılı bir durum. Ortada bir bomba patlıyor ve yüz tane gencimiz ölüyor. Tedbir almak gerekli. Lakin mitingimizi gerçekleştirseydik çok kalabalık olacağını düşünüyordum. Çünkü ilk mitingimiz Kayseri´de gerçekleşecekti ve katılım çok büyük olacaktı. Genel merkezimiz bu konuda çok hassas. Bende sergiledikleri bu tavrı doğru buluyorum. Daha şık oldu, elbette o kadar cenazenin üzerine de zaten bu mitingler doğru değil? dedi.  

Haber: Berna Utaş Utangan

  



Anahtar Kelimeler: YAZDIM NİYE YAZDIM