Yazarlar Birliğinde Yenilenme

15.04.2016 09:49:16

Türkiye Yazarlar Birliği Kayseri Şubesi yönetim kurulunda yapılan değişiklikler hakkında bilgi vermek için basın toplantısı düzenledi.

Hunat Hatun Medresesi´nde gerçekleştirilen toplantıda yönetim kurulu adına açıklama yapan Selim Tunçbilek, yapacağı açıklamanın kendi şahsi görüşleri olmadığını ifade ederek, ?Türkiye Yazarlar Birliğinde uzun zamandır ilk kez yönetim kurulunda müzakere edilerek kaleme aldığı, yönetim kurulumuzun da mutabık aldığı düşüncelerini yansıtan basın açıklamasıdır? dedi.

Yönetim kurulu olarak bundan sonra ki süreçte yeni çalışmalar ile kamuoyunun karşısında olmak istediklerini belirten Tunçbilek, ? Yönetim kurulunda istifa ile boşalan üyeliğin ardından birinci yedek üyemiz Yüksel Kalkan yönetim kurulumuzda göreve başlamıştır. Başkanlık görevine Selim Tunçbilek, başkan yardımcılığı görevine Hacı Sarı, sekreterlik görevine Kadir Karaman, muhasip üyeliğine Şeref Karadavut getirilmiştir. Ayrıca basın işlerinden sorumlu yönetim kurulu üyeliğine ise Yüksel Kalkan´ın oy birliği ile getirilmesine karar verilmiştir? şeklinde konuştu.

40 yılı yaklaşan takdir dolu geçmişi ile Türkiye Yazarlar Birliğinin sivil toplum kuruluşlarının önünde geldiğini belirten Tunçbilek, açıklamasını şu şekilde sonlandırdı: ?Bütün üyelerimiz her şeyden önce her biri nitelikli yazarlardır. Yazarlar Birliği ise bizlerin tüm yazarların altında toplandığı büyük bir şemsiyedir. Bu yönetimde ve bundan sonraki yönetimlerde kim başkan olursa olsun, ?Onlar ve ben´ içerikli bir cümle kurulmamalıdır. Bundan sonra da başa yazarlık okulu projemiz olmak üzere bütün programlarımız kesintisiz sürdürülecektir.?

Haber: Berna Utaş Utangan 



Anahtar Kelimeler: Yazarlar Birliğinde Yenilenme