YATIRIMCILAR KAYSERİ´YE DAVET EDİLDİ

21.03.2016 10:19:35

Başkan Çelik, dünyanın en büyük fuarı olan MIPIM´de önemli görüşmeler yaptı

Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Çelik, Fransa´nın Cannes kentinde kurulan dünyanın en büyük gayrimenkul fuarında bir dizi incelemede bulundu. Başkan Çelik, Fuara katılan Çevre ve Şehircilik Bakanı Fatma Güldemet Sarı, belediye başkanları, gayrimenkul profesyonelleri ve uluslararası yatırımcılarla önemli görüşmeler yaparak, Kayseri´nin önemli projelerini uluslararası yatırımcılarla paylaştı. 

   Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Çelik´in de katıldığı Fransa´nın Cannes şehrindeki dünyanın en büyük gayrimenkul fuarı (MIPIM) 89 ülkeden yaklaşık 22 bin gayrimenkul profesyoneli ile 4 bin 800 yatırımcı ve finans kuruluşunu bir araya getirdi. Fuarda bin adet de proje sergilendi. Büyükşehir Belediye Başkanı Çelik Fuara, Kayseri´den Melikgazi Belediye Başkanı Memduh Büyükkılıç, Kocasinan Belediye Başkanı Ahmet Çolakbayrakdar, Talas Belediye Başkanı Mustafa Palancıoğlu ve Büyükşehir Belediyesi´nin bazı bürokratları ile birlikte katıldı. Çevre ve Şehircilik Bakanı Fatma Güldemet Sarı, Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel, Ordu Büyükşehir Belediye Başkanı Enver Yılmaz, Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Edip Uğur ve İstanbul Beyoğlu Belediye Başkanı Ahmet Misbah Demircan da fuarın ziyaretçileri arasındaydı.

YATIRIMCILAR KAYSERİ´YE DAVET EDİLDİ

   Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Çelik, fuar kapsamında düzenlenen proje tanıtım seminerine de iştirak etti. Seminer sonrası gayrimenkul profesyonelleri ve uluslararası yatırımcılarla da bir araya gelen Başkan Çelik, Erciyes Kış Turizm Merkezi ve Sahabiye Kentsel Dönüşüm Projesi başta olmak üzere Kayseri´nin bazı projeleriyle ilgili bilgi vererek yatırımcıların fikirlerini aldı. Başkan Çelik´in yaptığı bu görüşmelerde tüm dünyadaki şehircilik ve planlama örnekleri de değerlendirildi.    

BAŞKAN ÇELİK, ŞEHİRCİLİK BAKANI İLE GÖRÜŞTÜ

   Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Çelik, Gayrimenkul ve Proje Geliştirme Fuarı´nda Çevre ve Şehircilik Bakanı Fatma Güldemet Sarı ile de bir araya geldi. Bakan Sarı ile gayrimenkul profesyonelleri ve uluslararası yatırımcıların projelerini birlikte inceleyen Başkan Çelik, Kayseri´nin projeleriyle ilgili de bir görüşme yaptı. Büyükşehir Belediye Başkanı Çelik, Çevre ve Şehircilik Bakanı Sarı´ya sadece Kayseri´nin değil Türkiye´nin önemli dönüşüm projelerinden olan Sahabiye Kentsel Dönüşüm Projesi başta olmak üzere şehrimizde hayata geçirilecek olan dönüşüm projeleri, kentsel planlama projeleri ve rekreasyon projelerini anlattı ve bu projelerle ilgili dokümanlar verdi.

BELEDİYE BAŞKANLARI İLE BİRARAYA GELDİ

   Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Çelik, Fransa´daki Gayrimenkul Fuarı´na Türkiye´den katılan belediye başkanları ile de görüş alışverişinde bulundu. 19 ilden büyükşehir, il ve ilçe belediye başkanları ile fuar öncesi gerçekleştirilen toplantıda karşılıklı fikir alışverişinde bulunan Başkan Mustafa Çelik, bazı başkanlarla da ikili görüşmeler yaptı. Büyükşehir Belediye Başkanı Çelik, Beyoğlu´nda uygulanan kentsel dönüşüm projesiyle ilgili de Beyoğlu Belediye Başkanı Ahmet Misbah Demircan ile detaylı bir görüşmede bulundu.

"MIPIM 2017´DE KAYSERİ DE OLACAK"

   Fransa´nın Cannes şehrinde gerçekleştirilen fuarla ilgili değerlendirmelerde bulunan Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Çelik, önümüzdeki yıl Kayseri´nin de fuarda yer alacağını söyledi. Fuarın çok yararlı olduğunu dile getiren Başkan Çelik, "Dünyadaki büyük şehirler, New York, Londra, Paris gibi önemli başkentler fuara katılarak kendilerini, yatırımlarını ve projelerini tanıtıyorlar. Önümüzdeki sene İnşallah biz de Kayseri Büyükşehir Belediyesi ve Erciyes´i tanıtmak üzere katılımcı olarak burada bulunacağız. Burada tüm şehirler öncelikle kendi özelliklerini ön plana çıkaracak projelerini ve maketlerini sergiliyorlar. Büyük çaplı emlak ve gayrimenkul projelerine de yatırımcı arıyorlar. Dünya çapındaki bütün fonlar bu fuarda projeleri inceliyorlar. Kendileri için uygun olan şehirlerde ve sahalarda yatırım planlaması yapıyorlar. Dolayısıyla Kayseri için bir fırsat olacağını düşünüyoruz. Melikgazi, Kocasinan, Talas belediyelerimiz ve bu belediyelerden ilgili arkadaşlarımızla birlikte fuarı gezdik. Her arkadaşımız kendi branşında uygun stantları ve projeleri inceledi. Özellikle kentsel dönüşüm projeleri, şehir yenileme projeleri ve restorasyon projeleri bu fuarın ana temasıydı" diye konuştu.