YAŞLILAR BAŞIMIZIN TACI

9.04.2015 10:02:32

Kocasinan Belediye Başkanı Ahmet Çolakbayrakdar, yaşlıların toplumun hafızası olduğunu belirterek, "Yaşlı ve gençlerimizle ilgili projelere büyük önem veriyor, onlara sahip çıkıyoruz" dedi.

 

Başkan Ahmet Çolakbayrakdar, Kocasinan Kaymakamı Ali Candan`ı makamında ziyaret ederek, `Yaşlılar Baş Tacımız Projesi` kapsamında 79 yaşındaki kimsesiz yaşayan Mürüvvet İplikçioğlu`nun Sahabiye Mahallesindeki evine birlikte misafir oldu.

 

Genç ve yaşlılarla ilgili projelere değer verdiklerini vurgulayan Başkan Çolakbayrakdar, "Hem gençliğimize, hem de yaşlılarımıza sahip çıkacağız. Yaşlılarımıza toplumun hafızası olması hasebiyle ve bizim aile yapımızdan gelen kültürden dolayı sahip çıkacağız. Gençlere de örnek olmak adına sahip çıkacağız" şeklinde konuştu.

 

Kayseri`de çok örnek bir işbirliği havası olduğunu belirten Kaymakam Ali Candan, "Kocasinan ve Büyükşehir Belediyesi projelerimizle ilgili çok önemli katkı sağladı, bizi de cesaretlendirdi, sağ olun. Kayseri kazanır böylece. Bu ahenk çoğu yerde yok" diye konuştu. 

 

Başkan Çolakbayrakdar da, "Bu kamu hizmetidir. Topluma yararlı bir iş varsa, kamu menfaatine bir iş varsa kimse bundan geri duramaz. Ben buna silsile diyorum. Önce ilçe kazanacak, ilçe kazanınca şehir kazanacak, şehir kazanınca topyekün ülke kazanacak. Bu toprağın havasında, suyunda, genetiğinde işbirliği, birlik ve beraberlik var" şeklinde görüşlerini ifade etti.

 

Daha sonra Sahabiye Mahallesi`nde yalnız yaşayan 79 yaşındaki Mürüvvet İplikçioğlu`nu evinde ziyaret ederek öğle yemeği yediler. Mürüvvet Teyze`yle sohbet eden Başkan Çolakbayrakdar, "Kendi işinizi görebiliyorsunuz, ayaktasınız. Bundan büyük nimet olmaz. Sizin gibi Kayseri genelinde 90 kişiye ulaşılıyor. 90 kişinin temizliği yapılıyor, hatırı soruluyor. Bizim duaya ihtiyacımız var, bize dua edin. Biz hizmet etmek için varız buralarda. Yaşlısına, gencine, ihtiyarına, çocuğuna hepsine hizmet etmek için varız" diye konuştu.

Zaman zaman duygusal anlar da yaşanan ziyaretten büyük memnuniyet duyduğunu dile getiren Mürüvvet İplikçioğlu; Kaymakam Candan, Başkan Çolakbayrakdar ve diğer yetkililere teşekkür etti.

 

Kaymakam Candan ve Başkan Çolakbayrakdar Mürüvvet Teyze`nin elini öptükten sonra evden ayrıldılar. 

 

 



Anahtar Kelimeler: YAŞLILAR BAŞIMIZIN TACI