YASAKLAR YASAKLAR

28.05.2015 09:26:25

Yüksek Seçim Kurulunun (YSK) hazırladığı seçim takvimi kapsamında, 7 Haziran`da yapılacak milletvekili genel seçimleri için propaganda serbestliği ve bazı seçim yasakları bugünden itibaren başlayacak. Propaganda serbestliği, oy verme gününden önceki onunc

 

 

Seçime katılan siyasi partiler ve bağımsız adaylar, seçim propaganda süresinin sona ermesine kadar, yazılı basında ilan ve reklam yoluyla veya internet sitesi açarak sözlü, yazılı veya görüntülü propaganda yapabilecek. Vatandaşların, elektronik posta adreslerine gönderilecek mesajlarla, taşınabilir veya sabit telefonlarına sesli, görüntülü veya yazılı mesaj göndermek suretiyle propaganda yapılamayacak.

Oy verme günü olan 7 Haziran'dan önceki on günlük sürede, vatandaşın oyunu etkileyecek biçimde yayın yapılması ve herhangi bir surette dağıtılması yasak olacak. Bu sürenin dışında yapılacak yayınların, tarafsızlık, gerçeklik ve doğruluk ilkelerine uygun olması gerekecek.

Yasağın başladığı bu günden itibaren, Başbakan ve bakanlarla milletvekilleri, yurt içinde yapacakları seçim propagandasıyla ilgili gezileri makam otomobilleri ve resmi hizmete tahsis edilen vasıtalarla yapamayacak.

Haber: Berna Utaş Utangan

 

 



Anahtar Kelimeler: YASAKLAR YASAKLAR