YARDIM ELİ BEKLİYOR

22.05.2015 10:31:13

BABA KALENDER BABA DEDİĞİNİ DUYAYIM YETER”

Küçük Hakan'ın yaşadığı sağlık sorunları hem ailesini hem de görenleri üzüyor. 2 yaşındayken geçirdiği ateşli havale sonucundan beyin fonksiyonlarının bir çoğunu  kaybeden ve duyma yeteneği olmadığı için sorunlar yaşayan 8 yaşındaki Hakan için babası Volkan Kalender ve ailesi uzanacak yardım elini bekliyor.

Baba Kalender, oğlu Hakan'ın iyileşme sürecinin başlaması için duyma probleminin kalkması gerektiğini, ancak beyinde hasar olduğu için ise halk arasında ‘Beyaz Cevher' denen Astrositler ? bröz, Otizm ve Epilepsi hastalıklarının da bulunduğunu ifade ederek Oğlum bu süreç sonunda bana bir kez baba desin ben başka bir şey istemem” sözleri ile tedaviye devam edebilmek için gerekli maddi desteğin sağlanması yetkililerden ve hayırseverlerden destek istedi.

Belli bir miktar kadar maddi külfetin ise kendilerine kaldığını belirten Baba Volkan Kalender,  Hakan son 6 yıldır bu halde. Son 1 yıldır yürüyor. Duyma yeteneği yok. Bu nedenle konuşamıyor da. Bizlerine dediklerini anlamıyor ve tepkide vermiyor. En küçük ihtiyacını bile anlatamıyor. Sağlık Bakanlığı'nın ve devletimizin sağladığı imkânlarla hafta da iki kez otizm teşhisi ile eğitim almak için okula gidiyor. Ancak duyma problemi olduğundan okuldaki öğretmenleri fazla ilgilenemiyor. Kayseri'de birçok doktora gittik. Beyinde hasar olduğu için bazı yeteneklerden uzak kalıyor. İlgiye ve bakıma muhtaç bir durumda. Ben ise bir fabrikada çalışıyorum. Ev kira ve bakım maliyetlerini çevre desteği ile gerçekleştiriyoruz. Çoğu zamanlar maddi sıkıntıdan dolayı ne yapacağımızı bilemiyoruz. Kayseri'de yetkililer ellerinden geldikçe bize yardımcı oldular. Ancak bazı prosedürlerden dolayı bazı konularda özellik maddi anlamda tedaviye zamanında yetişemiyoruz. 2 yıl öce ibland ile sağ beyin bölümüne cihaz takıldı. 34 bin Euro kadar bir bedelle bunu yaptırdık. Şimdi ise duyması için Ankara'ya gitmesi ve tedavi görmesi gerekiyor. Oradaki doktorlarla konuştuk ve bize olumlu yanıtlar geldi. Ancak Ankara'ya gidecek ve bu tedaviyi karşılaşacak durumda değiliz. Takılan cihaz için ya yenisi gündeme gelecek ya da yapılacak tahkikat sonucunda yeniden ameliyat edilecek. Duyma probleminin ortadan kaldırılması sonrasında ise oğlum beklide konuşacak. Tabi bu durumda da yine maddi imkân gerekiyor. Oturduğum ev kira. Aldığım maaş yetmiyor. Halen çocuğum bez ve sıvı mamalar kullanıyor. Takılan cihaz rahatsız ettiği zaman ise Hakan kendini kaybedercesine her yere ve her şeye saldırıp zarar veriyor. Cihazı da çıkartıp atıyor ve ya ısırıp bozulmasına sebep oluyor. Cihazın en küçük parçası yüzlerce lira değerinde. Duyma yetisini kazandırdıktan sonra ise doktorlar tarafından bize söylenen Beyaz Cevher hastalı, Otizm ve Epilepsi hastası olduğu. Benim tek isteğim oğlumun bana bir kez baba demesi duymak istiyorum” dedi.

YARDIM BEKLİYORLAR

Kayserili hayırseverlere seslenen baba Volkan Kalender, Durumum ortada. Raporlar ve yapılması gerekenler evraklar halinde elimizde bulunuyor. Ben Kayserili hayır severlerden küçükte olsa bir yardım istiyorum. Ankara'daki tedavi için bana yardım elinin uzanmasını istiyorum. İnşallah Hakan'ın duymasını sağlarsak geri kalan hastalıklarını da birer birer üstesinden geleceğiz. Yeter ki oğlum duysun ve konuşsun. Allah böyle bir derdi kimseye de vermesin” diye konuştu.