YAP Bİ KIYAK VALİ BABA

1.01.2016 10:55:28

Kayseri´de iki gündür yağan kar sonrası, öğrenciler Vali Orhan Düzgün´ü Twitter´dan soru yağmuruna tuttu. Öğrenciler, tatil isteklerini şiirle bile dile getirdi.

 

 

Kar yağışının başlamasıyla birlikte, kar tatili isteyen öğrenciler yine Kayseri Valisi Orhan Düzgün´ü tweet yağmuruna tuttu.

Vali Orhan Düzgün´ün Twitter hesabından attığı tweetleri, kar tatili istemek için cevaplayan öğrencilerin komik mesajları herkesi güldürdü.

Sabahın erken saatlerinde okula giden öğrenciler de soğuk havadan etkilenmemek için Orhan Düzgün´den tatil istediler. Öğrencilen kar tatili yapması için Orhan Düzgün´e şiir yazarken yeteneklerini de fark ettiler. İşte o şiirlerden bazıları:

?Kar yağıyor lapa lapa

Orhan Düzgün okulları tatil yapa

Hadi hayırlısı yarın perşembe

Yap bir kıyak daha Orhan baba.?

 

?Valla bekliyoruz tatili

Allah aşkına yap bize bu güzelliği

Lapa lapa kar yağarken

İşleyemeyiz biz dersleri?

 

Tatil isteyen öğrencilerin attıkları diğer tweetlerden bazıları isi şu şekilde: ?Saatler 21.28´i gösterirken Kayserili öğrenciler tek yürek, akıllarda tek soru yarın okullar tatil mi??, ?Sayın valim her soğukta kapına dayanıyoruz kusura bakma ama çok soğuuuk ve herkes hasta?, ?Valim İstanbul´dan neyimiz eksik canısı hadi be valim?, ?Tüm işimizi bıraktık tweet atıyoruz bunu da göz önünde bulundur bak üzme bizi.?

Atılan onlarca tweetten sonra öğrencilere yanıt veren Orhan Düzgün ise mantıklı açıklamalarla tatil yapmayacağını açıkladı.

 

Orhan Düzgün, ertesi günün hava durumunu ve belediye çalışmalarının fotoğraflarını paylaşarak şu notu düştü: ?Israrla soran çocuklarımıza; bu havada tatil yaparsak kışın hiç ders yapamayız. Yarın yağış yok belediye yolları açıyor.?

 

 

Haber: Ayşenur Sarıkaya

 

 



Anahtar Kelimeler: KIYAK VALİ BABA