YALNIZ ŞAMPİYON

11.01.2019 11:04:45

Elinden tutacak biri olsa Avrupa ve Dünya Şampiyonu olacak.

9 yaşında başladığı Kicboks ile şimdi 4 yıldır ay yıldızlı formayı giyerek büyük başarılar elde eden 20 yaşındaki Kumsal Kayra hayallerine kimsenin desteğini almadan gerçekleştirmenin mutluluğunu yaşıyor. Kumsa Kayra, aynı zaman Erciyes Üniversitesi Spor Bilimleri Fakültesi 1.Sınıf öğrenci. Hem eğitimini hem de sporu bir arada yürüten Kumsa, oldukça başarılı işlere imza atıyor.

11 yıldır çalışıp çabalayan ve kimsenin desteğini görmeden milli takıma bile kulübü olmadan gitme başarısını gösteren Kumsal Kayra, bunca zorluklara rağmen başarıdan başarıya koşuyor. Tecrübeli antrenör Yaşar Kurt, ile çalışmalarını sürdüren Kumsal Kayra´nın şimdi tek bir hedefi var Avrupa ve Dünya Şampiyonluğu yaşamak. 

/resimler/2019-1/11/1207476983592.jpg  /resimler/2019-1/11/1208410746928.jpg

4 yıldır ay-yıldızlı formayı giyiyor?

8 yaşında başladığı Kicboks´a tam 11 yılını veren Kumsal Kayra Kutlu son 4 yıldır ise Ay-Yıldızlı formayı giyiyor. Milli takıma kadar kendi becerileri ve kendi imkânları ile gelen Kumsal Kayra, milli formayı kolay kolay bırakacağa benzemiyor. 4 yıl önce giydiği Ay-Yıldızlı forma ile başarılı karşılaşmalar çıkaran Kaya, geleceğin önemli oyuncularından biri olacağını kanatlıyor.

Birçok şampiyonluk yaşadı?

Milli sporcu Kumsal Kayra Kutlu, birçok kategoride şampiyonluk yaşadı. Bireysel olarak yaptığı Kickboks adını kısa sürede duyuran başarılı sporcu Balkan Şampiyonluğu, Uluslararası Kickboks Şampiyonluk ve Türkiye şampiyonlukları bulunan Kumsal Kayra´nın hedefi oldukça büyük.

/resimler/2019-1/11/1210117924033.jpg/resimler/2019-1/11/1210585581157.jpg

En büyük sıkıntısı sponsor?

Kendi başına yaptığı Kickboks´ta birçok başarıya imza atan genç ve başarılı bir sporcu olan Kumsal Kayra Kutlu´nun en büyük sorunu sponsor bulamaması. Bireysel olarak yaptığı Kicboks´ta milli takım seviyesine kadar yükselen Kumsal Kayra´nın 13 Ocak´ta Antalya´da yapılacak olan Uluslararası Şampiyonluk turnuvasına katılacak. Şampiyona öncesi kendisine bir sponsor bulmak isteyen milli sporcu Kayserili hayırseverlerden, iş adamlarından ve sporla ilgilenenlerden destek bekliyor. Kumsal Kayra Kutlu, diğer sporculardan farklı olarak gittiği her maça ve deplasmanda kendi cebimden masraflarını karşılayarak gidip geliyor. Kulüp ve belediye desteği almayan başarılı milli sporcu Kayseri´de sesini duyurarak daha iyi imkanlar sağlanması halinde hem bireysel olarak hem de milli takım formasında birçok başarıyı yakalaması bekleniyor.

 

Yol parama bile yetmiyor

Milli takımın gururu olan Kumsal Kayra Kutlu, ?7-8 yaşımdan beri uzak doğu sporları ile uğraşıyorum.  Hani bu spor size ne kattı, diye soracak olursanız maddi anlamda çok bir şey katmadı, kattıysa da gene onu bu spor uğruna feda ettim.  Manevi olarak çok şey kattı. Şimdi diyenler oluyor neden hala bu sporu yapıyorsun madem diye, o Türk Bayrağını göndere bir kere çektirince, orda ki hissi, maneviyatı hiç bir şeye değişmem ve o anı tekrarlarca yaşamak için çaba sarf edeceğim.  Senede yurt içinde toplam en az 3 maça gidiyorum. Neredeyse ortalama olarak gittiğim maçların masrafları asgari ücretin 3/2´sine denk geliyor. Devletten aldığım harcırah ise yol parama bile yetmiyor çoğu zaman. Bir bayan olarak spor yapmak gerçekten çok zor kendime destek arıyorum. Türk kadının gücünü tüm dünyaya göstermek istiyorum. Sponsor arıyorum. İsterse şirketinin, firmasının gittiğim yerlerde reklamını yapayım. Reklama ihtiyacım yok, sen Şanlı ve Şerefli bayrağımızı dalgalandır diyenlere de Rabbimin izni ile dalgalandırmak istiyorum.?

(HABER-FOTOĞRAFLAR: MEMDUH BORAZAN)

 

 



Anahtar Kelimeler: YALNIZ ŞAMPİYON