Üniversiteler Arası Protokol

8.01.2015 10:48:44

Yakın Doğu Üniversitesi ve Abdullah Gül Üniversitesi ikili işbirliği protokolü imzaladı. Yakın Doğu Üniversitesi Rektörü Suat İ. Günsel, Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Memduh Büyükkılıç, Erciyes Üniversitesi Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Gamze Mocan K

Bundan böyle artık Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti ile beraber Kayseri Abdullah Gül Üniversitesi arasında bir köprü oluşturuldu. Bu işbirliği protokolü ile birlikte, hem bilimsel anlamda hem de eğitim anlamında karşılıklı işbirliği yapılabilecek.
Abdullah Gül Üniversitesi Rektörü Porf. Dr. İhsan Sabuncuoğlu, çok hayırlı bir işbirliğine imza attıklarını belirterek, “Yakın Doğu Üniversitesi Rektörü Suat İ. Günsel hocam ve ekibi, rektör yardımcıları ile beraber büyük bir girişim başlatarak Türkiye`deki, Kayseri`deki Anadolu’daki üniversitelerle işbirliği yapmak üzere hareket etmişler. Bizleri seçmeleri gurur verici bir durum” dedi.
Sabuncuoğlu, açıklamalarında kurumların iş birliğinin çok önemli olduğuna değinerek, “Amerika`daki, Türkiye`deki üniversitelerin sorunlarına baktığımızda aslında hepsinin sıkıntıları sorunları ortak. Bugün Türkiye son on yılda eğitim alanında  kat ettiği yol dünya nezdinde başımızı daha dik tutmamıza vesile oldu. Yeni kurulan bu üniversitemizde ben bir kurucu olarak 35 yıl önce iş birliğinin nasıl hangi anlama, daha yukarılara derin araştırmalara ve geniş hitaplara en büyük katkıyı bu tür işbirliklerinden geçtiğini bilen birisiydim. Bizim buraya verebileceğimiz çok şey olduğuna inanıyorum. Kendimizi bir topacın yavaşlamaya doğru giderken, yeniden o topacın hareketlenmesi olarak yorumlayabiliriz. Üniversitemizde okuyan her öğrencinin bir ikinci kardeş üniversitesi, yakın doğu üniversitesi vardır. Oranın her imkanı ile buranın imkanlarını birleştirmiş olarak görsünler. Hayırlı olmasını diliyorum” ifadesini kullandı. (Haber: Berna Utaş Utangan)