Yahyalı´nın elması Türkiye Büyük Millet Meclisinde

12.01.2018 16:03:40

Yahyalı Belediyesi, ilçedeki yetiştirilen elmanın tanıtımını yapmak için Türkiye Büyük Millet Meclisinde elma dağıtımı yaptı.

 Yahyalı Belediyesi, ilçedeki yetiştirilen elmanın tanıtımını yapmak için Türkiye Büyük Millet Meclisinde elma dağıtımı yaptı. 
Yapılan çalışma ile ilgili basına bilgiler veren Yahyalı Belediye Başkanı Esat Öztürk "Yahyalı´mızın değerlerini tanıtmaya devam ediyoruz. Yahyalı´mız doğal güzellikleriyle Kapuzbaşı Şelalesi, Derebağ Şelalesi, Yedigöller´i, Hacer Ormanı ile gerçekten keşfedilmeyi bekleyen bir cennet. Bu güzelliklerin yanı sıra elmamızla da ünlü bir ilçeyiz. Biz iddia ediyoruz, Dünyanın en lezzetli elması burada yetişiyor. Elmamızı tanıtmak amacıyla Türkiye Büyük Millet Meclisindeki Milletvekillerimize gönderiyoruz. Hem bakanlarımızın, hem de 550 Milletvekillerimizin elmamızı tatmalarını istiyoruz. İnşallah her milletvekillerimizin odasına elmamız ulaşmış olacak. ?Aç karına bir tane elma, bir daha ilaç alma? derler. Bende elmamızın strese de iyi geldiğine inanıyorum. " diye konuştu.
Mecliste yapılan elma dağıtımının ardından meclis oturumunda teşekkür konuşması yapan AK Parti Kayseri Milletvekili Sami Dedeoğlu ; ?Bugün sizlere cennet vatanımızın nadide bir bölgesi, Kayseri ?mizin meyve cenneti, Yahyalı ilçemizi tanıtmak istiyorum. Erciyes Dağının güneyinde, binlerce kuş türünü barındıran, kuş cenneti sultan sazlığı devamında, Kayseri´nin Develi ?den sonra, 36.000 nüfusuyla en büyük ilçesi doğa harikası bir yerleşim alanıdır. Her çeşit meyvenin yetiştirildiği ilçemizde elmacılığın ayrı bir yeri vardır. Bugün sizlere, Kayseri Milletvekillerimizle birlikte takdim ettiğimiz, Yahyalı elması ilçe ekonomisinde çok önemli bir yer almaktadır. Yahyalı ilçemiz, dağları, yaylaları, örenleri, yazıtları ve ünlü akarsu ile adeta birer açık hava müzesidir. Bu güzel ilçenin tanıtımına vesile olan, tadı ve lezzeti ile dillere destan elmasını tattıran, Yahyalı İlçe Belediye Başkanı Esat Öztürk´ e teşekkür ve tebrikleri bildirir, yüce meclisi saygı ve sevgiyle selamlıyorum.? ifadelerini kullandı.