YAHYALI'DAN KUTLU DOĞUM HAFTASI HATIRA ORMANI

16.04.2015 14:20:44

Yahyalı Belediyesi, Kutlu Doğum Haftası kutlamaları çerçevesinde, ilçenin Yerköy Mahallesinde oluşturduğu hatıra ormanında ağaç dikme etkinliği düzenlendi.




Yahyalı Belediyesi'nin organize ettiği ağaç dikme etkinliğine, Yahyalı Kaymakamı Metin Esen, Yahyalı Belediye Başkanı Esat Öztürk, Yahyalı Müftülük Şefi Behlül Kurtoğlu, Belediye Meclis Üyeleri, öğrenciler ve halk katıldı.
Programın açılış konuşmasını yapan Yahyalı Belediye Başkanı Esat Öztürk, fidanların temini konusunda kendilerine yardımcı olan Orman İşletme Müdürlüğüne ve Kayseri Büyükşehir Belediyesine teşekkür ederek, belediye olarak her yıl kutlu doğum haftasında, bir hatıra ormanı oluşturacaklarını açıkladı. Başkan Öztürk, konuşmasına şöyle devam etti:
Hz. Muhammed Mustafa (s.a.v.)'in dünyaya teşriflerinin 1444. yıldönümünü hep birlikte idrak etmenin mutluluğunu yaşamaktayız. İnsanlık âlemine bir kurtuluş müjdecisi olarak gönderilen Hz. Muhammed (s.a.v), yaşantısıyla ve ahlâkıyla insanlığa örnek olmuş ve insanlığın ufkunu aydınlatmıştır. Bundan 14 asır önce bizlere sunduğu kutsal değerler, bizler için önemli bir kaynak ve rehber olmuştur. Yolumuzu aydınlatan, yüreklerimizi aşkla, merhametle dolduran sevgili peygamberimizin hatırasına, emanetine hep birlikte sahip çıkmalıyız. O'nun yaşayışını, hadis-i şeriflerini, mesajlarını yeniden hatırlamalı, yeniden düşünmeli ve layıkıyla anlamalıyız. Tüm İslam coğrafyasında olduğu gibi, Yahyalı'mızda da bu haftayı coşkuyla kutluyoruz. Geçtiğimiz yıl kutlu doğum haftası kutlamaları çerçevesinde Yahyalı Müftülüğümüzle beraber çevre yol üzerine kutlu doğum ormanı dikmiştik. Bu yılda o geleneğimizi sürdürerek Yerköy Mahallemizde 700 adet fidanı toprakla buluşturuyoruz. Kıyametin kopacağını bilseniz elinizdeki fidanı dikiniz” buyurmuş peygamber efendimiz. Bizde Yahyalı Belediyesi olarak her fırsat ilçemizi ağaçlandırıyoruz. Temiz ve yeşil bir Yahyalı için gece- gündüz çalışıyoruz. Belediyecilik sadece imar işleri, yol-kaldırım yapmak değildir. Biz sosyal, teknik, kültürel, çevreci ve turizm odaklı bir belediyeyiz ve çalışmalarımız bu doğrultuda hızla devam ediyoruz. Hz. Muhammed Mustafa (s.a.v.)'in dünyaya teşriflerinin 1444. yıl dönümünü kutladığımız bu haftada, Kutlu Doğum Haftası Hatıra Ormanı'nın ikincisini dikmenin mutluluğu ve gururu ile sevgili peygamberimizin kutlu doğumunu tebrik ederim. ”
Yahyalı Kaymakamı Metin Esen ise konuşmasında burada yapılan ağaç dikme etkinliğinin hangi gün yapılırsa yapılsın çok anlamlı ve önemli olduğunu belirterek, etkinliği düzenleyen Yahyalı Belediyesi'ne teşekkür etti. Kaymakam Esen; Böyle bir etkinliği efendimizin dünyaya teşrif ettiği haftada yapmak, çok daha güzel ve çok daha anlamlı. Peygamber Efendimizin dünyaya teşriflerini her yıl bir konuyu işleyerek kutluyoruz. Bu seneki konusu Birlikte Yaşama Ahlakı ve Hukuku. Bugünkü yaptığımız çalışmada birlikte yaşamanın bir parçası. Yaşadığımız kenti mahalleyi daha güzel kılmak için bu güzel bir örnek. Bu güzel birlikteliği sağlayan herkese teşekkür ederim.” diye konuştu.
Kaymakam Metin Esen, Başkan Esat Öztürk, Meclis Üyeleri, öğrenciler ve mahalle sakinleri 700 adet fidanı toprakla buluşturdular.
Fidan dikiminin ardından Yahyalı Belediyesi'nin etkinliğe katılanlara aşure ikram etti.