YAHYALI´DA BAŞARILI ÖĞRENCİLER ÖDÜLLENDİRİLDİ

16.10.2015 09:05:30

Yahyalılı hayırsever iş adamlarından Ali ve Hikmet Akın kardeşler, anne ve babaları adına yaptırdıkları Ömer-Emine Akın Anadolu Lisesi´nde başarı gösteren öğrencileri ödüllendirdi.


İş adamı Hikmet Akın tarafından yaptırılan yeni konferans salonunun açılışı ile başlayan törene, Yahyalı Kaymakamı Metin Esen, Yahyalı Garnizon Komutanı Cemal Ersin Çakır, Yahyalı Belediye Başkanı Esat Öztürk, İlçe Milli Eğitim Müdürü Ahmet Kafalı, hayırsever İş Adamları Hikmet Akın, Ali Akın, H. Hüseyin Arıkan, öğrenciler ve aileler katıldı.
Okulda geçen dönem LYS sınavında derece yapan öğrencilerin ödüllendirdikleri için çok mutlu olduğunu belirten İş Adamı Hikmet Akın, okula yurt yapılması için milli eğitime arsa bağışında bulunduklarını söyledi. İş Adamı Akın; ? 50 yıl önce çocuklarını okutmak için İstanbul´a göç etmiş, eğitim hevesli rahmetli babamın isteyipte gerçekleştiremediği, böyle bir eğitim yuvasını memleketime kazandırmanın sevinci ve mutluluğu içerisindeyim. 3 yıl önce temelini attığımız anne ve babamın adını taşıyan bu güzide okulumuzun, bugün meyvelerini aldığımızı görmek beni fevkalade gururlandırıyor. Ülkem adına, memleketim kayseri nihayetinde Yahyalı adına cesaretlendiriyor. Bu bağlamda okulumuzun yanındaki 1700 m² arsanın, yurt yapımı için milli eğitime bağışlıyorum? diye konuştu.
Yahyalı Belediye Başkanı Esat Öztürk ise konuşmasında okulu yaptıran Ali ve Hikmet Akın´a teşekkür ederek, bu okula geldiği zaman tekrar öğrenci olmak istediğini söyledi. Başkan Öztürk ? Ben sizler adına, ilçem adına, İş Adamlarımız Ali ve Hikmet kardeşlere teşekkür ediyorum. Bundan yıllar önce öğrenmeye gitmişler, öğretmek için geri gelmişler. Hayırseverleri ile gurur duyulacak bir ilçe, Yahyalı´mız. Kendileri çok güzel bir meyve yetiştirmişler. Biz buna Sadaka-i Cariye diyoruz. Yani amel defteri kapanmayan bir yatırım. Sağ olsunlar ilçemiz eğitimine büyük destek veriyorlar. Sayın kaymakamımız buranın nüfusunun 2-3 katı olan bir yerden buraya geldi. Sebebi de ilçemizdeki eğitimin başarılı olduğu için. Ben tebrik ediyorum, okulumuzun %70 gibi bir başarısı var. Bundan sonra bu seviyenin altını biz başarı olarak kabul etmeyelim. Eğer biz ilçe kaymakamımızı, mülki amirimizi eğitimde başarımızdan dolayı buraya çekebiliyorsak, gelin bu çıtayı hiçbir zaman düşürmeyelim. Ben zaman zaman bu okulu ziyaret ettiğimde, bu okulda öğrenci olmak istiyorum. En ince ayrıntısına kadar düşünülmüş bir okul burası.? diye konuştu.
Dünyadan ölüp gittikten sonra ardında kalıcı bir eser bırakarak hatırlamanın önemine vurgu yapan Yahyalı Kaymakamı Metin Esen´ de konuşmasında şunları söyledi. ? Dünyada 7 milyar insan yaşıyor. 100 sene sonra belki bu 7 milyar insandan hiçbiri kalmayacak. Hepimiz öleceğiz ama dünyada geride bıraktığımız eserler kalacak. İnandığımız noktadan bunun bir sadaka olduğunu, belediye başkanımız ifade etti. Bu güzel bir şey. Bunu yaparken de pek çok güzelliğe vesile oluyoruz. Devletimizin her şeye gücü yeter. Ama devletimizin imkânları sınırsız değil. Devletimizin sınırlı olan imkânları ile yapılması gerekenlere, sorumluluk sahibi olarak destek olan hayırseverleri kutluyorum. Hayırseverlerin bol olduğu bir memlekette görev yapmak çok güzel. ? diye konuştu.
Konuşmaların ardından başlayan törende geçen dönem üniversite sınavlarında başarı gösteren öğrenciler, çeşitli hediyelerle ödüllendirildi. Törende bu ödülleri 5 yıl boyunca arttırarak devam edeceklerini söyleyen İş Adamı Hikmet Akın, bu sayede öğrencileri motive etmek, ilçedeki başarıyı arttırmak istediklerini söyledi.