YAHYALI´DA ALEMDAR CAMİİ´ NİN TEMELİ ATILDI

24.10.2015 11:06:29

Yahyalı İlçesi Çiğilli Mahallesi´nde arsası Ali Ramazan Dinç Hoca Efendi tarafından arsası bağışlanan Alemdar Camii´ nin temeli törenle atıldı.

 
Törene Kayseri Ak Parti Millet Vekili Mustafa Elitaş, Yahyalı Belediye Başkanı Esat Öztürk, Kayseri İl Müftüsü Şahin Güven, Ali Ramazan Dinç Hoca Efendi, Ak Parti Milletvekili Adayı Sami Dedeoğlu ve vatandaşlar katıldı.
Temel atma töreninde selamlama konuşmasını yapan Yahyalı Belediye Başkanı Esat Öztürk, herkesin mübarek Muharrem Ayını ve Aşure Gününü kutlayarak, Yahyalı´ya emeği geçen manevi önderleri rahmetle andı. Başkan Esat Öztürk; ? Hicri 1437. Yıldönümümüzü Muharrem Ayını ve Aşure Günümüzü tebrik ediyorum. Hicri 61 Yılında Kerbela´ da Şehit edilen Hz. Hüseyin Efendimizi ve tüm şehitlerimizi rahmetle yad ediyorum. Özellikle Yahyalı´ nın manevi mimarı, bizlere emeği geçen Hacı Hasan Efendi Hz.´ lerini rahmetle anıyorum. Mübarek bir ayda, mübarek bir günde, nefes aldığımız ibadet ve fikir merkezimiz olan, İstiklalimizin ve İstikbalimizin sembolü, ülkemizin tapusu bu toprakların sahibi olduğumuzu gösteren en büyük alametifarikamız camilerimizdir. Kuba´ da başlayıp günümüze kadar devam eden, camii yaptırma ve yaşatma güzelliği şimdide, Çiğilli Mahallemize Camii temeli atarak bir imza ve bir mühür basmak için toplanmış bulunuyoruz. Camilerimiz bizi toplayan, bizi bir araya getiren, aramıza sevgi bağı yeşerten, merkezlerdir. Belediyeler şehirlerin imar edildiği yerlerdir. Camiiler ise gönüllerin imar edildiği mekânlardır.? diye konuştu.
Törende konuşan Ali Ramazan Dinç Hoca Efendi ise bugün atılan temellerin anlamlı olabilmesi için 1 Kasım´da atılacak temelin güçlü olması gerektiğini belirterek, başarının Allah´a teslimiyet ile gerçekleşeceğini söyledi. Ali Ramazan Dinç Hoca Efendi ?Biz asıl temeli 1 Kasımda atacağız. O, 1 Kasımda temeli atmadıkça, bu temellerin bir anlamı yoktur. Çünkü Nebiyi Ekrem (sav) Efendimiz, iki zümrenin salahı, halkın salahı, iki zümrenin fesadı halkın fesadı, buyuruyor. Birincisi Ümera, ikincisi Ulemadır. Allah´ımız Enbiya süresinde yeryüzünün iktidarını Salihlere bırakıyor. Biz her zaman Salat´ı selamlarla yad ettiğimiz ezanlarda, kametlerde, namazda bütün vazifemizde ismi Muhammed iyesinin geçtiği (as) efendimiz devlet reisidir. 4 halife devlet reisidir. Bu sebeple bizim 1 Kasımda atacağımız temel çok önemlidir. Şuradaki oturmayı bile vakit geçirecek, olursanız zait kabul ediyorum ve israf kabul ediyorum. Her bir ferdimiz Allah için mesaj çekin, telefonlar açın, ne yaparsanız yapın, internetlerle vesairelerle kardeşlerimize bizzat bizden duyurun. Bizden duyurun 1 Kasımdaki temel çok önemli. Bir Fatihe bakacak olursanız Akşemsettin´ siz değildir, hepsinin bir Akşemsetti´ ni vardır. Kurtuluş bekliyorsanız, nasıl ki Cuma günü camilerin taştığı gibi sabah namazında da eğer taşıyorsa, o zaman başarıya ulaşırsınız. Bizim 1 Kasımdaki temel atacak kardeşlerimiz, harç koyacak kardeşlerimiz bir kere farz olan taatler, farz, vacip, sünnetleri çok iyi talim edeceğiz. Edeple, erkânla, ahlakla, son derece sünneti seniyeye ve adabı ilahiyeye riayet ederek başarırız. Aksi halde başarımız zordur bizim. Kibirlerle benliklerle bunlarla başarmanın imkânı yoktur. Başarının temeli tevazudur, alçakgönüllülüktür. Belki zahirde dik durulabilir ama batında Mevlana´mızın buyurduğu gibi tevazuda toprak gibi olmadıkça başarıya ulaşamayız.? diye konuştu.
Konuşmaların ardından Törene Kayseri Ak Parti Millet Vekili Mustafa Elitaş, Yahyalı Belediye Başkanı Esat Öztürk, Kayseri İl Müftüsü Şahin Güven, Ali Ramazan Dinç Hoca Efendi, Ak Parti Milletvekili Adayı Sami Dedeoğlu dualar eşliğinde temele ilk harcı koydular.
Törende Aşure Günü münasebeti ile Yahyalı Belediye tarafından Aşure İkramı yapıldı.