YAHYALI BELEDİYESİ YENİ LOGOSUNU TANITTI

5.09.2014 10:00:19

Yahyalı Belediyesi değişimin ve gelişimin ilk adımı olarak belirlediği yeni logosunu düzenlediği basın toplantısıyla tanıttı.

Yahyalı Belediye binasında düzenlenen basın toplantısında konuşan Başkan Esat Öztürk, değişimin ilk adımını logo ile attıklarını söyledi. Yeni logo hakkında bilgiler veren Öztürk, "Yeni çıkan ‘Büyükşehir Yasası’ ile birlikte artık merkez ilçe olduk. Bununla birlikte değişim başladı, değişimin ilk adımını yeni logomuzla atmış bulunuyoruz. Logomuzda sekiz adet değerimiz yer almakta ve bu değerlerimiz sembollerle anlatılmıştır. Bunlardan birincisi ekonomik değerlerimizden olan tadıyla, lezzetiyle marka haline gelmiş elmamız logomuzda şekliyle ana tema olarak kullanılmıştır. İkinci değerimiz Yahyalı`nın hem ekonomik hem de turizm değerlerinden olan Yahyalı Halısı, Dabazlı Göbek motifi ile simgesel olarak logomuzda yer almıştır. Dünyada eşi benzeri olmayan Yahyalı Halısı’nın zamanla unutulmaya, değerini kaybetmeye başladı. Yapacağımız çalışmalarla bunu çözerek, Yahyalı Halısı’nın değerini yükselteceğiz. Logomuzdaki yer alan üçüncü değerimiz ise Kayseri`nin de simgesi olan, turizm merkezi Erciyes Dağı’dır. Erciyes Dağı ile Yahyalı`nın merkez ilçe olduğunu, ayrıca Erciyes Master planı içinde yer alan Kapuzbaşı Şelaleleri ile turizmde bir bütün oluşturulduğu anlatılmıştır. Logomuzdaki dördüncü değerimiz ise Yahyalı`nın turizm değeri ülkemizin önemli kuş cennetlerinden olan Sultan Sazlığı logomuzda uçan flamingolarla anlatılmıştır. Beşinci değerimiz ise Yahyalı`nın en önemli turizm değeri, sünyanın en büyük ikinci takım şelaleleri olan Kapuzbaşı Şelaleleridir. Logomuzda şelale figürü anlatılmıştır. Altıncı değerimiz Yahyalı’ nın turizm değerlerinden olan, Türkiye’ nin en iyi rafting parkurları arasında yer alan Zamantı Irmağı ve ilçe merkezinden geçen Kocaçay logoda akarsu figürü ile ifade edilmiştir. Yedinci değerimiz Yahyalı`nın kurucusu olan Yahya Gazi `nin ilçemiz Ulu Camii bahçesindeki türbesidir. Sekizinci değerimiz maneviyatımızdır. Tarihi Osmanlı döneminden başlayan Yahyalı yetiştirdiği hocalar ve erenlerle maneviyatı güçlü bir ilçedir. Logodaki cami figürü ile Yahyalı` nın maneviyatı anlatılmıştır. Yahyalı Kayseri`nin ilçeleri içinde farklı bir yere sahip. Logomuzda yer değerlerimizin yedi tanesi turizmi anlatmaktadır. Turizmin bacasız fabrika olduğuna inandığımız için biz yerel yöneticiler olarak gereken önemi verdiğimiz sürece Yahyalımız gelişecektir" dedi.
Büyükşehir Belediyesi ile Kapuzbaşı Şelaleleri’ni turizme kazandırmak için önemli projelerinin olduğunu belirten Başkan Esat Öztürk, göreve başladıkları günden bugüne kadar geçen 5 aylık dönem içinde yaptıkları çalışmaları slaytlar eşliğinde anlattı. Basın toplantısının ardından Yahyalı Belediyesi bahçesinde yemek verildi.